Door: eigen redactie

De Internationals hebben de focus op de EK in Antwerpen, Hovocubo 2 was vrij dus reden genoeg om ritme te spelen middels een oefenduel.

Sander van Dijk heeft in een gelegenheids team uit Den Haag weten te strikken voor deze wedstrijd.

Hovocubo zonder de zieke Jeroen de Groot, maar met Jasper Boon in de goal, Every Janzen, Mo Rougie, Youssef Makraou, Dennis Selbach, Mo Achahbar, Nick Visser, Jordy de Graaf, Dick Mozer en Ronald van Leeuwen. De gasten uit Den Haag kwamen met de volgende formatie: Jeffrey Brand, George Kraaij, Danny Ramkisoen, John Poeran, Rico kogeldans, Roger Smees, Jeffrey Ramkisoen en Neal Poeran. De leiding was in handen van Gino d’Onorio.

Er was afgesproken 2×30 minuten te spelen (doorlopende klok). Als binnen de minuut kwam Hovocubo op voorsprong door een snelle goal van Mo Rougie. En het leek af te stevenen  naar een mislukte oefenpot want zes minuten later stond het al 4-0 op het scorebord met doelpunten van Every Janzen, Mo Rougie en Nick Visser. Gelukkig werden de Hagenezen wakker geschud en met doelpunten van Danny Ramkisoen en John Poeran werd de achterstand met één doelpunt verschil verkleind.

Een fantastische 1:2 combinatie tussen Rougie en Janzen bracht de stand weer naar 5-3, maar het antwoord van onze gasten kwam ook direct, een goed genomen vrije trap van Rico Kogeldans met een middelmatige Hovocubaanse muur en het stond 5-4. Kort voor rust kon DH AllStars nog gelijkmaken, met een prachtige ministiftvan John Poeran.

In de tweede helft volgt er een goede combinatie tussen Every en Youssef Makraou zodat de score weer geopend werd en met daarna nog een goal van Dennis Selbach zodat het 7-5 stond. Jasper Boon haalt tussendoor nog een prachtige bal uit de kruising en ook de Goelie uit den Haag, Jeffrey Brand stopt heel knap een inzet van Youssef Makraou. Een pegel uit een vrije trap van Jordy de Graaf  en een prachtige actie van Rougie brengen de eindstand naar 9-5.

Al met al een prima wedstrijd om de boel voor Hovo 1 & 2 op scherp te houden.

Foto’s: Ferry Hoks