Loon naar werken

Met alle pech die de selectie al vanaf de voorbereiding kampt was de geleverde strijd en de behaalde prestatie de opsteker die het verdiende. Met Yoshua St. Juste en Ike Neil nog steeds in de lappenmand en coach Sander van Dijk die voor de laatste keer vanaf de kant moest toekijken is het eindelijk gelukt om het geluk naar de Hoornse zijde te trekken. Bij vlagen was het spel ook goed te noemen. Maar met name de vechtlust en de teamovertuiging om deze winst naar zich toe te trekken was oogstrelend.

Wat betreft kansen ging de wedstrijd gelijk op. Os Lusitanos (na de fusie met asv lebo acterend op het hoogste niveau) is ook een team met bijzonder veel kwaliteiten. Niet in het minste oud-Hovocubanen Iliass Bouzit en Mo Attaibi. Maar tot doelpunten kwam het in de eerste helft niet. Met 0-0 werd de kleedkamer in de rust opgezocht.

Beide teams bleven een goed niveau leveren in het tweede bedrijf. Maar de score kwam pas tot stand in de achtentwintigste minuut. Mats Velseboer werd in het doelgebied gevloerd en uit de penalty was Lahcen Bouyouzan die zeer overtuigend de bal tegen het dak van het doel injaste. Het vertrouwen groeide hiermee en Hicham Aklalouch bracht na een goed uitgevoerde 1-2-tje met Bouyouzan Hovocubo op een 0-2 voorsprong. In de laatste minuut weet Os Lusitanos door te breken en hoewel de scheidsrechters de goal aan Redouan el Bousklaoui gaven is de aansluitingstreffer toch echt door Bouzit gemaakt. Maar direct na het vieren van deze goal is het de zelfde Bouzit die de bal aan Mats Velseboer verliest die vervolgens een 1-2-tje met opnieuw Lahcen Bouyouzan aan gaat en de genadeklap geeft. 1-3 voor Hovocubo is de eindstand.

Lees hier het verslag en bekijk de samenvatting van NH Sport

Lees hier het verslag van Hoorns Dagblad

Hovocubo legt basis voor zege in tweede helft

Bron: Noordhollands Dagblad

Marbah maakt weer plaats voor Sander van Dijk

Het duel met Os Lusitanos – dat in een 1-3 zege eindigde – was voorlopig het laatste van Appie Marbah als eindverantwoordelijke. De schorsing van coach Sander zit er op als Hovocubo vrijdag tegen Scagha’66 aantreedt.

Van Dijk liep zijn schorsing op in de afwikkeling van de gestaakte wedstrijd met Tigers Roermond in de halve finale om het kampioenschap. Zodoende miste hij de eerste vijf wedstrijden van het nieuwe seizoen. Assistent Appie Marbah na de honneurs waar.

Tegen Os Lusitanos was het de laatste keer dat Marbah bij Hovocubo de coach is. ,,Dat zal wel weer even wennen worden om niet de eerste man te zijn. Ik ben enthousiast en sta graag, maar in het zaalvoetbal mag alleen de coach staan. Dat is bij de volgende wedstrijd dus gewoon weer Sander.’’

In de vijf wedstrijden onder Mabah – hoewel Van Dijk nooit ver weg was – pakte Hovocubo tien punten. Verloren werd er van Eindhoven, vrijdag gelijkgespeeld tegen Groene Ster Vlissingen. Zondag volgde daar een zege tegen het nog schadevrije Os Lusitanos.

,,Altijd lekker om van de koploper te winnen’’, vond Marbah. ,,Zeker in een uitduel na het puntenverlies van afgelopen vrijdag. Het bleef lang 0-0 maar we zaten goed in de wedstrijd. Hadden controle en verdedigden goed op onze eigen helft.’’

Toen Lahcn Bouyouzan in de tweede helft de score opende, lag de weg naar de derde Hoornse overwinning wijd open. Via Hicham Aklalouch verdubbelde Hovocubo de score. De aansluitingstreffer viel 53 seconden voor tijd, te laat nog om Hovocubo danig te verontrusten, waarna Mats Velseboer de eindstand op 1-3 bepaalde.

Marbah is sinds 2019 assistent van Van Dijk. ,,Ik heb aangegeven dat ik eerst mijn studie wilde afronden. Dat is inmiddels anderhalf jaar geleden gelukt. Nu sta ik open voor de functie van hoofdcoach. Bij welke club dan ook’’, verduidelijkte Marbah dat hij niet per se de opvolger van de aan het eind van het seizoen vertrekkende Sander van Dijk zal zijn.