In Hoorn blijft klasse Youssef Hadi verborgen

Bron: Noordhollands Dagblad

In een tijdsbestek van drie minuten in de tweede helft besliste Hovocubo het treffen met Ede. Het laatste beetje weerstand van de Gelderse ploeg was gebroken, waarna de Hoornaren freewheelend de wedstrijd tot een goed einde brachten: 6-3.

Deze zomer versterkte Hovocubo zich met Youssef Hadi. De topschutter van Ede werd door de Hoornse eredivisionist ingelijfd, maar tot een officieel optreden in Hoornse dienst kwam het niet. Hadi overzag in de voorbereiding de zware concurrentie in het Hoornse kamp, begon te twijfelen over de reisafstand en speelkansen en ging in gesprek met coach Sander van Dijk.

Die begreep de twijfels van zijn nieuwe aanwinst en liet de uiteindelijke keuze aan Hadi zelf. Die trok zijn overschrijving in en meldde zich weer bij Ede. ,,Ik denk dat Youssef was gebleven als we hem aan zijn afspraak hadden gehouden, maar het is goed zo’’, vond Van Dijk, die tegen Ede – nog steeds geschorst – plaatsnam op de tribune. ,,Of we vandaag gaan zien waarom wij Youssef naar Hovocubo wilden halen? Ik hoop van niet. No hard feelings over zijn besluit niet bij ons te voetballen, maar ik zou er natuurlijk wel ziek van zijn als hij vanavond de winnende maakt.’’

Zover kwam het in De Opgang niet. Daarvoor was het kwaliteitsverschil tussen de top van en een nieuwkomer in de eredivisie simpelweg te groot.

De bezoekers boden een helft lang dapper partij en hielden tot kort voor de pauze gelijke tred. In de score althans, want de verhoudingen op de vloer waren duidelijk in het voordeel van de thuisploeg. Na een spaarzame uitval van de bezoekers werd de bal achter doelman Melvin Habets, die de afwezige Dave Stet onder de Hoornse lat verving, geprikt.

Pas na de draai kwam het veldoverwicht op het scorebord tot uitdrukking. Door snelle doelpunten van Mats Velseboer (2) en Hicham Aklalouch nam Hovocubo een geruststellende voorsprong. De thuisploeg kwam niet meer in de problemen, ook niet toen Ede al vroeg met een meevoetballende keeper op de vloer verscheen.

Van Hadi had Hovocubo deze avond uiteindelijk niet veel te vrezen. Een kans vroeg in de tweede helft bij de tweede paal liet de aanvaller onbenut, en een gevaarlijke uitbraak werd door Attahiri onschadelijk gemaakt. Bij de winnende goal, het doemscenario dat Van Dijk vooraf beschreef, kwam Hadi helemaal niet in de buurt.

zaalvoetbal eredivisie

Hovocubo

Ede 6-3

5. Van der Wal 1-0, 12. Orriëns 1-1, 19. Attahiri 2-1, 23. Velseboer 3-1. 24. Aklalouch 4-1, 25. Velseboer 5-1, 26. Ozcan 5-2, 37. Attahiri 6-2, 39. Orriëns 6-3.