Een weekend vol internationals

Vrijdag 19 april: Hovocubo – FC Eindhoven 20.30 uur Sporthal de Opgang

Zondag 21 april: Hovocubo – Os Lusitanos 16.00 uur Sporthal De Opgang

Voor tickets: https://www.hovocubo.nl/ticket-shop-hovocubo/

Oranje heeft zich gekwalificeerd voor de WK! Een zeer knappe prestatie van de toppers van bondscoach Miguel Andres Moreno. Vanaf deze plaats willen we de selectie en de staf van harte feliciteren met deze super prestatie! Terwijl in de rest van Europa en andere grote delen van deze aardbol Futsal een proffesionele sport is, zijn onze toppers in de Nederlandse competitie schilders, docenten, couriers, schoolbegeleiders…etc. Er wordt slechts twee keer per week getraind (in het buitenland doorgaans twee keer per dag) en je werkgever moet maar goed vinden dat je voor een potje zaalvoetbal je weer vrij neemt. Des te groter de prestatie. Chapeau!

Aanstaande vrijdag en aanstaande zondag kunt u de internationals die het Nederlandse zaalvoetbal herbergt allemaal zien. Naast het viertal van Hovocubo die in Finland de kwalificatie zekerde (Appie Attahiri, Jordy Cretier, Karim Mossaoui en Lahcen Bouyouzan) is Mats Velseboer ook een waarde bij Oranje.

Op vrijdag treffen de manschappen van Sander van Dijk de internationals van FC Eindhoven (samen met Hovo Hofleverancier) en in deze selectie zien we uitblinker in de tweede wedstrijd tegen Finland Manuel Kuijk, oud-Hovocubaan Said Bouzambou, Tevfik Ceyar en Jordany Martinus. Op de stand by lijst van Oranje staat Denzel van Houtum.

Op zondag treffen we Os Lusitanos uit Amsterdam. De club waar oud-international Mo Attaibi en oud Hovocubaan Illiass Bouzit in spelen. Namens Os waren Mo Chih, Saber Ben Khalou en Walid el Otmani in Finland. Op de stand by lijst Ayoub el Boubsi en Lofti Attahiri (jongere broertje van Appie).

De creme de la creme van het Nederlandse zaalvoetbal. Naast de internationals bij alle drie teams nog veel meer smaakmakers… Kortom, ontzettend veel kwaliteit en twee wedstrijden om je vingers er bij af te likken.

Laten we hopen dat deze kwalificatie nu voor de KNVB reden is om wel door te pakken… iets wat de bond na de EK in Nederland nagelaten heeft. Deze sport verdient de landelijke media aandacht en verdient verdere professionalisering.

Naast de spelers die we op de vloer treffen is het nog rete spannend in de positionering voor de Play offs. De club uit Roermond heeft zich al van P1 verzekerd. Van P2 t/m P4 is de volgorde nog niet vastgesteld. Dat zijn nou net de twee tegenstanders die Hovocubo dit weekend treft. Hovo zal er alles aan doen om de zeer begeerde P2 die vrijstelling geeft in de kwartfinale te behouden. De twee missers tegen VNS zal een foutje moeten blijken.

De stand ziet er als volgt uit:

  1. Tigers Roermond 9 – 40
  2. Hovocubo 9-32
  3. Os Lusitanos 9-31
  4. FC Eindhoven 9-28
  5. FCK De Hommel 9-23
  6. zvv Eindhoven 9-16
  7. FC Marlene 9-14
  8. VNS United 9-14

Wedstrijdsponsor aanstaande vrijdag tegen FC Eindhoven is HydroWest (voor de wedstrijd zondag tegen Os kunt u zich nog melden!)

Wij zien u graag op vrijdag en of zondag!

meer nieuws