(Foto: Ferry Hoks)

Het was zoo’n leuke wedstrijd!!!

De eerste tegenstander in de Historie van de E-pupillen bij ZVV Hovocubo was Reiger Boys uit Heerhugowaard. Coach van Reiger boys maakte vooraf bekend dat het team bestond uit een mengeling van D-tjes en de E2 van Reiger Boys.

Deze jonge Hovocubanen speelden voor het eerst in de zaal en ook voor het eerst samen. Moesten dus ook erg wennen. De eerste wedstrijd zou dan ook een zware kluif worden. Maar de twee coaches Merel en Bankie hadden volledig vertrouwen in hun selectie.

De scheidsrechter legde vooraf de spelregels nog eens goed uit. De jonge talenten pikten dit meteen op. Al binnen vier mintuen scoorde Reiger Boys en kwam Hovocubo dus op een 0-1 achterstand…. pff… dacht coach Merel als we ons maar snel herpakken want dit doelpunt komt wel heel snel!

Coach Bankie gaf de aanwijzingen die de jongens nodig hadden om weer het beste uit zichzelf te halen en vijf minuten later viel de gelijkmaker. Het eerste doelpunt van de E-pupillen bij Hovocubo is gecoord door Jan Ficke ! Hij gaat hiermee de geschiedenisboeken in. Eerst raakte Jasper Keijer na een mooie actie de paal en in de rebound deed Jan Ficke wat die moest doen, scoren!

Met deze gelijkmaker werd het weer een wedstrijd en zo gingen de ploegen wisselen van speelveld. Na de goede peptalk van de Merel-Bankie-combinatie ging de tweede helft van start. Hovocubo kreeg dit spelletje steeds meer onder de knie en op deze manier ontstonden er vele kansen voor beide ploegen. De bal ging er echter niet in het doel van de geelhemden en mede met goede reddingen van keeper Hidde Hoekstra bleef het lang 1-1. De spanning steeg want wie zou er uiteindelijk als winnaar uit de bus komen?

Vier minuten voor tijd kreeg Hovo een vrije trap tegen. Reden voor deze overtreding was het terugspelen op de keeper. Au! deze ging erin en werd het 1-2 voor Reiger Boys. Zoo jammer!!

Maar al met al heeft iedereen genoten. En fantastische ervaring. Coach Merel vond 1-1 toch wel meer de verhouding van de wedstrijd en coach Bankie was ape-trots op de jongens. Ze hebben het echt zo goed gedaan!!

De volgende wedstrijd is op 21 februari tegen ZA/Bluedesk Internet E1 om 18.45 uur in Sporthal De Opgang. Jullie komen toch ook om van dit team te genieten??