Gewonnen door kracht en strijd

Op kwaliteit heeft Hovocubo de beste papieren. Maar de tegenstand heeft meestal niets te verliezen en die gooien er altijd strijd in waardoor Hovocubo het dan toch moeilijk krijgt. Vandaag niet. Vandaag gaf kracht en strijd bij Hovocubo die de doorslag gaf. Naast de de genoemde kwaliteit was er een injectie aan motivatie toegediend waardoor vandaag niemand van dit Hovocubo kon winnen.

Sander van Dijk was om verdrietige familie omstandigheden afwezig. Maar Noureddine Oulad Ben Youssef en Karim Mossaoui zijn weer volledig terug in business.

In een volle Jo Gerrishal waar de trommels de overhand hadden was het Tigers Roermond die binnen de minuut al de 1-0 liet klinken. Maar de goal van Suleiman Ramdani werd snel opgevolgd door de treffer van Iliass Bouzit. En als vijf minuten later Mats Velseboer Hovo op voorsprong brengt wordt het even stil in Roermond.

Dat Chadli een hele slimme tweede kaart pakte in de eerste wedstrijd tegen ‘t Veerhuys waardoor hij nu zonder rem kan spelen blijkt uit zijn gelijkmaker. Evenals in de 1-0 maakte hij gretig gebruik van de ruimte achterin bij Hovocubo: 2-2. De wedstrijd golft heen en weerin een hoog tempo. Heerlijke wedstrijd om te zien. Dave Stet toont zijn beste vorm en Hovocubo haalt weer het niveau waarvan het zo bekend is.

In de tweede helft geen verandering van speelbeeld. Hoog niveau op het scherpst van de snede. Publiek op het puntje van de stoel. In de zevenentwintigste minuut een flash-back uit de eerste helft: twee goals binnen de minuut. Chadly de voorsprong en Bouzit de gelijkmaker. De Hovocubo goal liet zien dat het tiki-taka-voetbal nog niet verleerd is. Prachtige combinaties over de vier schijven.

En als met nog ruim vijf minuten te spelen opnieuw Bouzit na een fantastische 1-2 met Oulad Ben Youssef de voorsprong weer in handen neemt. Is het nog zaak om geen goals meer tegen te krijgen. Alle hens aan dek. En als dan ook nog eens een 10-mtr tegen wordt gegeven is het billen-knijpen. Maar de uitblinkende doelman Dave Stet staat zijn mannetje en stopt deze zeer overtuigend. Geen bal die er meer doorheen gaat!

Met 4-5 op het scorebord gaat Hovocubo met de eerste winstpartij naar huis,

Vrijdag 9 juni volgt wedstrijd nummer twee. Om 20.00 uur in De Opgang. Dan moet er gewonnen worden om een derde ontmoeting met de Limburgers te voorkomen. Doel: plaatsen voor de Finale om het kampioenschap van Nederland.