Kwartfinale KNVB Futsal Cup

Want zo is de naam van dit toernooi omgedoopt. Zo halverwege het seizoen heeft de zaalvoetbal commissie van de KNVB besloten om de eindfase van het bekertoernooi alles in een andere tint te brengen. Te beginnen met de naam zoals we dat (de resterende clubs in het toernooi te zien kregen toen de kledingafspraken voor de kwartfinale van de competitieleider ontvingen): De KNVB Futsal Cup.

In de kwartfinale spelen vier eredivisie clubs (FCK De Hommel, VNS United, zvv Kroeven en Hovocubo) tegen vier eerstedivisie clubs ( Fermonia Boys, Botafogo, HZV/Het Vennewater en ZVG Cagemax).

Hovocubo treft misschien wel de zwaarste van de eerstedivisie clubs met onder meer oud-hovocubanen Oulid Tarifit en Amin Amghar in de gelederen. En bij het zien van deze twee namen dan weet je dat Cagemax kwaliteit in de gelederen heeft. De ploeg staat, met 31 punten uit 11 wedstrijden, zo goed als aan kop in de eerstedivisie B met 119 doelpunten voor en slechts 26 tegen. De goed georganiseerde club uit Gorkum doet er alles aan om te promoveren naar de eredivisie en voor deze competitie zal deze ploeg een verrijking zijn.

Toen Tarifit en Amghar afgelopen zomer de stap overmaakten naar Gorkum vroeg Sander van Dijk aan de leiding van ZVG om heel goed voor deze twee topspelers te zorgen. En dat doet de club uit Gorkum ook, want samen zijn ze goed voor dertig goals in de competitie. Het zal een hartelijk weerzien zijn met deze twee.

De winnaar gaat door naar de halve finale die in een nieuw concept zal plaats vinden. De halve finale en de finale wedstrijden zullen gecentreerd (in Rotterdam) plaatsvinden op 29, 30 maart en 1 april. Ook onderdeel van de nieuwe opzet waar de clubs mee verrast werden. Mogelijk noodgedwongen door het programma van Oranje.

De scheidsrechters zijn: Lars van Leeuwen, Rick de Bruijn en achter de tafel Remco Bos.

Tickets voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar in de ticketshop

meer nieuws