We zwaaien onze selectie uit!

Hovocubo – FC Marlene

Vrijdag 10 mei 2024 | 20.30 uur

Sporthal De Opgang

En het gaat ook ergens om……

Het gaat om de play offs….. Marlene om deze te spelen en Hovocubo voor de beste positie.

De aandacht vandaag gaat toch wel naar onze selectie. Het is de laatste competitiewedstrijd en na vandaag weten we niet wanneer we voor het laatst thuis spelen. De selectie waait uit naar alle uithoeken van Nederland na dit seizoen. Sander van Dijk neemt afscheid van het hoogste niveau. Zij verdienen allemal een groot applaus. En daarvoor hebben we u nodig op de tribune. Een selectie die samengesteld is met allemaal toppers! We gaan ze voor het laatst in het Hovo-rood aanschouwen na dit seizoen. De mannen van Sander van Dijk en Appie Marbah sluiten ook een fantastische tijd bij de club af! Het is het einde van een periode die hopelijk nog een heel mooi staartje krijgt in juni 2024.

Een periode waarin Hovocubo de top van Nederland was en ook tot de beste 16 clubs van Europa behoorde. De Elite Round in de UEFA Futsal Championsleague is voor een relatieve kleine club zoals in de Nederlandse competitie het maximale haalbare. En dat is bereikt. In een amateurcompetitie waar maximaal twee keer per week wordt getraind in tegenstelling tot onze Europese collega clubs waar twee keer per dag wordt getraind. Hovocubo speelde officiele en niet officiele wedstrijden  tegen de absolute europese top als FC Barcelona, Inter Movistar, FC Anderlecht (Halle Gooik), Sporting Portugal en meer….

In de periode tussen 2007 en 2024 dat Sander van Dijk aan het roer was won Hovocubo vier keer de landstitel, drie keer de KNVB Beker, Vier keer de supercup en speelde in totaal zes seizoenen in het europees toernooi. Hopelijk komt er nog een vijfde landstitel bij.

Vrijdag tegen FC Marlene gaat het om behoud van de derde plaats. Alleen bij puntenverlies van Os Lusitanos is bij winst de tweede plaats nog haalbaar. Voor de ploeg uit Heerhugowaard zijn de belangen net zo groot. Bij verlies en winst van zvv Eindhoven is het seizoen voorbij. Bij winst zullen ze de brugwedstrijd tegen ‘t Veerhuys spelen voor plaatsing play offs. Dus er staat ook nog wat op het spel.

Scheidsrechters zijn: Ibrahim Eljilali, Jan Zagers en achter de tafel Tuncay Balta.

De Wedstrijdsponsor zijn de vrienden Heerhugowaard!!

De verwachting is dat de tribune vol zal zitten… wees op tijd en koop vast je toegangsticket: https://www.hovocubo.nl/ticket-shop-hovocubo/

 

meer nieuws