Op superfriday worden nieuwe uitgangspunten bepaald

19.30 uur: Hovocubo – FC Marlene mannen (beste positionering play offs veilig stellen)

21.30 uur: Hovocubo – Mazzel Stars vrouwen (promotie eredivisie)

Een avond waarin veel wordt bepaald

Om 19.30 trappen de mannen van Sander van Dijk af. De intentie is om rechtstreekse plaatsing naar de halve finale om het kampioenschap van Nederland af te dwingen.

De ranglijst:

  1. FC Eindhoven 49 punten
  2. Tigers Roermond 45 punten
  3. Hovocubo 45 punten
  4. asv Lebo 33 punten
  5. BE’79 26 punten
  6. FC Marlene 25 punten

Tigers Roermond of Hovocubo direct naar halve finale?
Vrijdag gaan Tigers Roermond en Hovocubo uitmaken wie er tweede gaat worden in Poule A en de kwartfinale van de play-offs mag overslaan. Hovocubo heeft een voordeel wanneer beide ploegen gelijk eindigen in punten. Alle ploegen nemen namelijk de helft van hun punten uit fase 1 mee naar fase 2. Maar bij een oneven aantal is dit puntenaantal naar beneden bijgesteld. De clubs met een oneven aantal punten in fase 1 hebben dus nog een “bonuspunt” voor een gelijke stand bij fase 2. Tigers Roermond heeft dit punt niet. Beide ploegen staan tegenover een kandidaat voor de brugwedstrijd. FC Eindhoven is al zeker van de halve finale en kan tijdens de kwartfinale toekijken.

Brugwedstrijd voor BE ’79 of FC Marlène?
De nummer 6 van Poule A gaat in de brugwedstrijd met HV/Veerhuys (nummer 1 Poule B) de strijd aan om het laatste ’ticket’ voor de play-offs. De beslissing had afgelopen vrijdag al in een onderling duel kunnen vallen, maar toen speelden BE ’79 en FC Marlène gelijk.

Dus zowel voor Hovocubo en FC Marlene staat veel op het spel. winst is voor beiden essentieel. En beiden spelen tegen hun directe tegenstander.

Hovocubo inmiddels compleet. Karim Mossaoui en Noureddine Oulad Ben Youssef hebben inmiddels volledige aansluiting gevonden binnen de selectie. Wedstrijdritme is het enige wat logischerwijze nog ontbreekt.

Hovo kent een lastig seizoen met vele tegenslagen (van fysieke aard), maar Hovocubo is goed in rug rechten en zaken herstellen. Vrijdag zal de drang om sprankelend spel te tonen groot zijn. Het spel waar Hovocubo groot in is geworden en waarbij de hand van Sander van Dijk overduidelijk zichtbaar is.

FC Marlene heeft een nog moeilijker seizoen. Veranderingen in de visie van de club waarbij de eigen jeugd de kans geeft heeft ervoor gezorgd dat er binnen de selectie enkele veranderingen hebben plaatsgevonden die tijd nodig hebben om zich te ontwikkelen. Maar met Mo Attaibi, Stefan Dol en Amir Molkârâi binnen de lijnen is er toch sprake van een grote dosis kwaliteit. En hierdoor blijft de club uit Heerhugowaard strijdbaar. Ze zullen er alles aan doen om de brugwedstrijd tegen HV/Veerhuys niet te hoeven spelen.

Scheidsrechters zijn: Juroen Koene, Sylvester Rodrigues en Remco Bos

Wedstrijdsponsor is Heerhugowaarts TROTS!

Voorafgaand aan deze wedstrijd zullen we Aad Broerse herdenken. Aad Broerse was een grote naam in Hovocubo in de jaren zestig en zeventig. Speelde 700 wedstrijden in de hoofdmacht en behaalde twee landstitels (’72 en ’76).

In de rust zullen we de seniorenteams die kampioen zijn geworden dit seizoen in het zonnetje zetten.

Om deze wedstrijd te bezoeken kunt u de entreekaartje online bestellen op deze link (€6,- excl servicekosten) of aan de kassa (€7,50).

Om 21.30 uur spelen de Hovo-vrouwen de beslissende wedstrijd voor promotie naar de eredivisie. Als kampioen in de hoofdklasse speelt het in een drieluik tegen de twee degradatiekandidaten van de eredivisie: ZVV Middelburg en Mazzel Stars.

De eerste wedstrijd werd tegen de ploeg uit Middelburg na een 2-0 achterstand met 3-6 gewonnen. De dames van Niña George wisten de wedstrijd op overtuigende wijze naar zich toe te trekken. Met Niña aan het roer heeft Hovocubo een coach die voor het hoogste staat. Zo bracht ze al eens de mannen van Hovocubo naar de eerste divisie en pakte ze in het zelfde jaar met de districtsbeker de dubbel. Dus er is alle vertrouwen in het resultaat die met vooral jonge talenten bereikt zal worden: promotie naar het allerhoogste niveau. Talenten als Lina Touzani, Isra Redouani en Rosalie Renfurm zijn talenten die je graag in actie wil zien.

De wedstrijd moet een winnaar opleveren (zoe niet dan valt de beslissing middels strafschoppen). Bij winst van Hovocubo promoveert het naar de eredivisie. De drie teams strijden om twee plaatsen in de eredivisie.

Entree voor deze wedstrijd is vrij.

Scheidsrechters deze wedstrijd zijn: Predrag Obradovic en Chris Maas

De Hovocubovrouwen vallen onder de vleugels van de Hovocubo Jeugd.

 

meer nieuws