Het kan spoken in Baskensburg

En dat is niets nieuws. Sinds de intrede van Groene Ster in de eredivisie kan het thuis tot grote prestaties komen. De magie van de sporthal, het publiek wat op mooie wijze achter zijn ploeg staat. Het kan daar echt spoken en grote clubs hebben daar in de afgelopen jaren vaker mee te dealen gehad. Ook hovocubo en ook vanavond. Maar Hovocubo verloor vooral van zichzelf in die ene laatste minuut. Wist een 5-6 voorsprong niet vast te houden.

Het begon goed. Uit een vrije trap wist Abdessamad Attahiri te scoren en er leek geen vulitje aan de lucht. Maar halverwege de eerste helft waren het de gebroeders Azzanagui die binnen de minuut de wedstrijd kantelden naar een 2-1 voorsprong. Maar niet voor lang want de net uitgeziekte Lahcen Bouyouzan zorgde met twee goals voor een voorsprong van de mannen van Appie Marbah. Maar vlak voor tijd bracht Haitam Kadiri de stand weer in balans.

In de tweede helft kwam de Hovocubo als beste uit de startblokken door weer op voorsprong te komen door een goal van Abdessamad Attahiri. Maar Istvan Bakx en Amran Dahraoui kantelden de wedstrijd opnieuw. Hovo raakte niet in paniek en bleef geduldig zoeken naar de opening van de Zeeuwse defensie en deze werd met nog vier minuten te spelen gevonden door Attahiri nog een keer en Jordy Cretier. Uitspelen was verder de opdracht en deze voorsprong vast houden. Maar verdedigende disorganisatie zorgde dat Groene Ster opnieuw langszij kon komen. Niet alleen in goals bleef de wedstrijd in balans, maar ook op het raken van het houtwerk. Beide ploegen raakten liefst twee keer de paal/lat. Het enige waar Hovocubo overwicht over had was het domineren van het veldspel door combinatievoetbal. Maar het werpt nog te weinig vruchten af.

Aanstaande zondag de zeer belangrijke wedstrijd tegen Os Lusitanos in Amsterdam. Kom Hovocubo steunen!