Halve Finale PO veiliggesteld

In een wedstrijd waarbij beide ploegen gebaat waren met winst werd er gestreden voor de punten. Hovocubo had zich reeds verzekerd voor de play Offs, maar FCM moest winnen om zich rechstreeks te plaatsen. En hierin ging de, door het seizoen heen, uitgedunde selectie van Jeroen de Groot diep. De jongelingen van de blauwhemden vochten waarvoor ze waard waren.

Hovocubo kwam geen moment in gevaar, maar kon niet voorkomen dat in de meevoetballende keeper situatie van Marlene de druk op het doel van Dave Stet werd opgevoerd. Aklalouch, Bouzit en Mellah stelden al snel orde op zaken. Een drie nul voorsprong en de wedstrijd leek gespeeld. Vijf minuten voor rust deed Stefan Dol echter nog iets terug waarna met 3-1 de kleedkamer werd opgezocht.

Na rust waren Amghar en Oulad Ben Youssef die de voorsprong aan Hovocubo zijde weer vergrootten. Maar Kemps, Dol en Molkârâi maakten het toch nog spannend. Met de slottreffer van Aklalouch enkele minuten voor tijd was de eindstand bepaald.

En hiermee plaatste Hovocubo zich als tweede geplaatste zich rechtstreeks voor de Halve Finale. Daarin zal het de winnaar tussen HV/Veerhuys en Tigers Roermond treffen op 9 mei.

Hovocubo klopt Marlène en voorkomt daarmee een extra ronde in de play-offs

Zowel Hovocubo en FC Marlène hadden zich al verzekerd van de play-offs, maar toch stond er nog wel degelijk wat op het spel in het Noord-Hollandse onderonsje. Hoewel de bezoekers inzet en veerkracht toonden, was de regerend landskampioen simpelweg een maatje te groot. De 6-4 zege was verdiend.

Het was een overwinning die er voor zorgt dat Hovocubo een iets makkelijker weg heeft naar de NK-finale. Het wist van tevoren dat winst de tweede plaats zou opleveren, omdat het dan het ’ingeleverde’ punt (in de kampioensronde werden de punten van de eerste seizoenshelft gehalveerd) terug zou krijgen en daardoor sowieso Tigers Roermond achter zich zou laten. ,,Iets minder wedstrijden is op dit moment voor ons zeker wel prettig”, constateerde coach Sander van Dijk tevreden.

Zoals de coach ook tevreden was over de verdedigende kwaliteiten van zijn team, maar iets minder enthousiast over de afronding. ,,We misten zelfs voor open doel. Daardoor maakten we het onszelf onnodig moeilijk. Dat is iets waar we zeker aan moeten werken de komende tijd.”

Toch had Van Dijk geen seconde het gevoel gehad dat het fout kon gaan. Marlène hield een minuut of tien stand tegen het Hoornse overwicht, maar na drie treffers in korte tijd moest Marlène-coach Jeroen de Groot iets verzinnen om nog tot een positief resultaat te komen. Kort na de tegentreffer van Stefan Dol zette de coach Amir Molkarai in als meevoetballende keeper. ,,Dat deden zij slim”, vond Van Dijk. Het zorgde voor een levendige, maar soms ook rommelige en nerveuze wedstrijd. Doordat de bezoekers soms nogal slordig in balbezit waren, leverde het diverse uitbraakkansen voor de thuisclub op, maar de afronding van de Hoornse ploeg was slordig.

De afronding was wel prima toen Abdel Amghar vlak na rust scoorde uit een aanval waarin de bezoekers simpel zoek werden gespeeld. Marlène bleef aanklampen en met Stefan Dol als meevoetballende keeper kwam het terug in de wedstrijd. Al bleef de aansluitingstreffer uit en liet Hovocubo, dat vooraf de onlangs overleden oud-speler Aad Broerse eerde, na om het duel te beslissen. ,,Als ik tel hoeveel kansen we hebben gemist, dan vind ik dat het verschil wel wat groter had mogen zijn”, aldus Van Dijk. ,,Maar goed, we hebben de tweede plaats in handen en ik heb ook nog wat jongens kunnen sparen. Dus uiteindelijk houd ik wel een positief gevoel over aan deze wedstrijd.”

De uitslag betekent dat Veerhuys komende maandag op bezoek gaat bij Marlène in de eerste wedstrijd van de play-offs. Het team van Mo Bouchibti sloot de reguliere competitie, door onder meer drie treffers van David Albert, af met een 1-7 overwinning op degradant AGOVV.

zaalvoetbal, eredivisie

Hovocubo

Marlène6-4

10. Aklalouch 1-0, 11. Bouzit 2-0, 12. Mellah 3-0, 15. Dol 3-1, 22. Amghar 4-1, 24. Van Eeuwijk 4-2, 25. Ben Youssef 5-2, 26. Molkarai 5-3, 29. Aklalouch 6-3, 33. Dol 6-4.