Stadsderby van belang

⚽️ eredivisie zaalvoetbal Fase 1 Ronde 11
⚔️ #hovocubo vs @hvveerhuys1
vrijdag 1 december 2023
20.30 uur
Sporthal de opgang | Zwaag
https://www.hovocubo.nl/ticket-shop-hovocubo/

2 historische zaalvoetbalploegen tegenover elkaar…  Hovo richt zich op aansluiting naar de top 4. Veerhuys zal er alles aan willen doen om binnen twee weken in het linker rijtje te komen. Voor beide teams is de wedstrijd van vrijdag 1 december van groot belang. Daarin speelt Hovo volgende week tegen directe concurrent VNS. Veerhuys ontvangt thuis koploper Tigers. Twee keer stunten kan de geelhemden nog naar het linkerrijtje brengen, maar dan zullen Marlene en zvv Eindhoven ergens in het traject punten laten liggen.

Beide oefenmeesters, Anand Jagdewsingh en Sander van Dijk, hebben een indrukwekkende staat van dienst. Als speler en als trainer. Twee Horinezen die in eigen stad de degens zullen kruisen en alles zullen geven om de winst naar zich toe te trekken. Want in de langst bestaande stadsderby van het zaalvoetbal gelden andere wetten. De prestige is groter dan groot. Welke oefenmeester kan op zaterdag met borst vooruit en trots zich in de binnenstad vertoeven.

Beiden hebben al vanaf de voorbereiding te kampen met blessures. Blessures die van beide teams, spelers langdurig aan de kant houden. Zo is bij Veerhuys bijvoorbeeld Mo Darri nog niet in actie geweest en bij Hovo Ike Neil. Twee spelers waarvan de verwachtingen vooraf hoog gespannen waren. Ike hopen we na de winterstop weer bij Hovo in te kunnen zetten.

Nigel Wijdenbosch en David Albert speelden ooit eerder in het shirt van Hovocubo. Dave Stet heeft in het verleden ook de Eenhoorn op zijn borst gedragen.

Hovo heeft een zeer zware seizoenstart gehad. Ondanks de aanwezige kwaliteit is winnen niet meer zo vanzelfsprekend als voorgaande jaren. Het moet vechten voor de punten.

De scheidsrechters zijn: Lars van Leeuwen met Henk de Graaf en John Wesselman achter de tafel.

Wedstrijdsponsor is Gasseling Vastgoedonderhoud

 

meer nieuws