Succescoach Niña George leidt de weg omhoog

Eerder had ze al succes met de mannen van Hovocubo die zij met een kampioenschap naar de eerste divisie loodste en ook nog de districtsbeker won. De voormalige bondscoach van de Oranje zaalvoetbalvrouwen heeft afgelopen seizoen gewerkt aan een voetballend team die zich in de nacompetite heeft kunnen meten met de ploegen die in de eredivise het gevecht aangingen voor behoud in de hoogste divisie.

Op 12 mei werd er in en tegen Middelburg gespeeld. Zonder toptalenten Lina Touzani, Isra Redouani en Rosalie Renfurm werd er in Zeeland  afgetrapt. Een vroege 2-0 achterstand beloofde niet veel goeds. Maar nadat de Hoornse motor begon te draaien werd de stand omgebogen met een uiteindelijke 3-6 overwinning.

In het tweede duel tegen Mazzel Stars uit Zoetermeer ging het wat lastiger voor Hovocubo. Pas in de tweede helft werd het net gevonden door de uitblinkende Lina Touzani. Lizzy van Diepen maakte namens de bezoekers gelijk maar enkele minuten voor tijd maakte Lorraine Prade de winnende. En hiermee was de promotie naar de eredivisie een feit.

Volgend seizoen spelen de Hovo-vrouwen weer op het hoogste niveau. Mazzel Stars en zvv Middelburg zullen op 26 mei nog strijden voor de andere plek die nog te verdienen valt in de eredivisie.

Vrouwen Hovocubo spelen volgend seizoen in eredivisie

Bron: Noordhollands Dagblad

 De zaalvoetbalsters van Hovocubo keren volgend jaar terug in de eredivisie. Het team van coach Niña George versloeg Mazzel Stars met 2-1 en verzekerden zich zo van promotie.

In de hoofdklasse werd Hovocubo met één punt voorsprong op Team Alkmaar/Sportstars kampioen en mocht daarna met eredivisionisten Mazzel Stars en Middelburg strijden om twee plekken op het hoogste niveau. Vorige week won het team met 3-6 in Zeeland. Nu werd de eerste plaats binnengesleept met dank aan treffers van Lina Touzani en Lorraine Prade.

Hovocubo kwam al eerder van 2015 tot 2019 uit in de eredivisie. Dat team was destijds een voorzetting van de Zaanse club The Counters, dat onder leiding van coach Rudi Monden naar Hoorn verkaste. In die jaren was er nog geen sprake van promotie en degradatie tussen eredivisie en hoofdklasse, maar van vrije inschrijving. In 2019 viel het doek, omdat Hovocubo geen eredivisiewaardig team meer op de been kon brengen.

 

Foto’s: Peter Fokker

meer nieuws