Hovo-nieuws | De Hovocubaan

Yoshua St. Juste terug in Hoorn

Hoorn * Met ingang van het seizoen 23-24 keert Yoshua St. Juste terug bij Hovocubo. De meest succesvolle zaalvoetballer van Nederland kiest om nog één keer gas te geven op het hoogste niveau met de meest succesvolle club van Nederland. Doel is om voor titels te gaan.

St. Juste speelde eerder voor Hovocubo sinds 2012 en ruilde drie keer van club om uiteindelijk steeds weer naar Hoorn terug te keren. De allrounder weet steeds op de belangrijkste momenten te scoren en weet de strategie van Sander van Dijk te vertalen in actie. Met St. Juste zal het herkenbare combinatiespel van Hovocubo goed tot uiting komen. Sander van Dijk: “Met Yoshua halen we een vertrouwd gezicht terug die in elke periode dat hij voor de club heeft gespeeld prijzen heeft gewonnen. Zijn beste spel heeft hij bij Hovocubo laten zien en zijn persoonlijkheid past volledig bij de cultuur van Hovocubo”

 

Stan van der Wal ingelijfd door Hovocubo

Hoorn * In het kielzog van Yoshua St. Juste zal ook Stan van der Wal uit het Noorden naar Hoorn reizen voor trainingen en wedstrijden. Deze talentvolle topschutter  heeft zin om deze stap te maken. Van der Wal: “Ik heb nog geen prijzen maar daar komt snel verandering in”.

Van der Wal scoorde afgelopen seizoen liefst 34 goals bij Leekster Eagles en eindigde hiermee op een knappe vijfde plaats in de topscoorderslijst achter Boukhari, Bouzambou, Bouzit en Chadli. De negentien jarige speler maakte zijn debuut in de hoofdmacht van Leekster Eagles op 15-jarige leeftijd. Van der Wal ziet bij Hovocubo een mooie kans om zich verder te ontwikkelen en durft deze stap te maken. Sander van Dijk is bijzonder blij: “Een jong talent dat we al tijdje volgen. Stan scoort gemakkelijk, wil graag beter worden en doet daar ook zelf veel voor en voor hem is dit de perfecte kans om in de top van het Nederlandse Futsal terecht te komen”

 

Youssef Hadi maakt twee stappen omhoog met Hovocubo

Hoorn * Na de promotie van zvv Ede klimt Youssef Hadi niet één, maar twee keer. Hadi zou al in de eredivisie gaan spelen, maar doet dit nu ook eens bij één van de topclubs in Nederland.

Met dertig goals in de eerste divisie en zes in het bekertoernooi weet Hovocubo  zich weer te versterken met een speler die neus heeft voor de goal. Hadi trainde een aantal keer mee en heeft trainer/coach Sander van Dijk weten te overtuigen. De achtentwintig-jarige spits wil vooral genieten van deze stap. Speelde eerder ook voor WSV/Shoepimp en AGOVV waar hij reeds eerder eredivisie ervaring opdeed. Sander van Dijk: ”Youssef heeft ons in een korte stage weten te overtuigen. Zijn fysiek en kracht kunnen we zeer goed gebruiken, maar ook zijn scorend vermogen en acties hopen we veel terug te zien aankomend seizoen”

Ike Neil verkiest Hovo boven voetbal in Amsterdam

Hoorn * De geboren en getogen speler uit de hoofdstad verlaat Os Lusitanos en maakte uiteindelijk de keuze om in Hoorn te voetballen. Hovo was niet de enige club die op de loer lag maar met Hovocubo geeft Neil aan de juiste keuze te hebben gemaakt.

Met reeds een landstitel op zak is Ike Neil op zoek naar meer. Trainde een aantal keer mee en kreeg honger: “Ik kijk enorm uit om te knallen in een volle Opgang!” Speelde in totaal 14 interlands en heeft de nodige ervaring op het hoogste niveau vooral als speler van de ASV Lebo waar hij tot nu toe zijn beste jaren kende en hoopt zijn beste vorm weer te krijgen De routinier verheugt zich vooral op een weerzien met oud-ploeggenoot Noureddine OBY. Sander van Dijk: “Met Ike halen we een ervaren speler in huis die gebrand is om weer om de prijzen te spelen. Zijn werk ethiek en scorend vermogen zijn zaken die het team sterker zullen maken.”

Cretier herenigd met jeugdmaatje

Hoorn * Jordy Cretier maakt de stap naar Hovocubo. Met ingang van het nieuwe seizoen zal hij met zijn jeugdmaatje spelen Mats Velseboer met wie de vriendschap altijd is gebleven. En nu mogen de twee weer samen op de vloer staan. De verdediger won met FC M.A.R.L.E.N.E de supercup en de beker.

Jordy Cretier is een speler die zijn club FC M.A.R.L.E.N.E. altijd trouw is gebleven. Hij weet heel goed wat clubliefde is en dat dwingt groot respect af. Maar ook een goede buur. In al die jaren dat hij in de Opgang moest spelen was hij steevast deelgenoot van de gezelligheid na afloop.

Sander van Dijk: “In Jordy krijgen we een persoon die dienend kan spelen en zichzelf totaal wegcijfert voor het team. Daarnaast is hij fysiek sterk en heeft een zeer goed schot in beide benen. Een jongen die perfect bij Hovocubo past!”

Lars Weistra ook op de ledenlijst van Hovo

Hoorn * Vooral bekend als veld voetballer maar ook reeds indruk gemaakt in de zaal bij FC M.A.R.L.E.N.E. Dat is Lars Weistra. Hij combineerde zijn zaalvoetbal in de eredivisie met Hollandia op het veld. Ook nu zal hij zijn zaalvoetbal combineren met het veld bij Always Forward zaterdag 1.

Hij doorliep bij de Heerhugowaardse zaalvoetbal club de jeugdopleiding en vanuit daar werd hij geselecteerd voor de districtselectie van de KNVB. In de zaal was Weistra in de laatste jaren inzetbaar voor Zeemacht waarbij het veldvoetbal bij vv Katwijk de hoogste prioriteit had. Op het veld kwam Weistra uit voor FC Den Helder, Hollandia, OFC, Koninklijke HFC en Katwijk onder meer met andere Hovocubaan Mukhtar Suleiman. In het seizoen 2022 werd bij Katwijk het kampioenschap gevierd. Sander van Dijk over Lars Weistra: “In Lars Weistra sluit er nog een gedreven linkspoot aan die zijn sporen met name op het veld (laatste club Katwijk) heeft verdiend. In een verder verleden heeft Lars (FC Marlene) laten zien dat hij de top van de eredivisie aan kan!”

meer nieuws