Mooie wedstrijd om weer in ritme te komen

Nadat de competitie gedurende twee weken stil heeft gelegen in verband met wedstrijden Nederlands team zijn we weer van start. Hierbij ook op maandag in verband met de feestdag van onze Moslim-gemeenschap. Zij vierden het suikerfeest na een maand vasten.

Hovocubo heeft op moeilijke wijze kunnen door trainen. Immers, de helft van de selectie was bij Oranje aangesloten waar een puike prestatie is neergezet. 5-2 en 1-6 winst tegen Moldavië was een overtuigende uitslag om tot de Elite ronde van de WK kwalificatie door te dringen. De andere helft heeft met wat gastspelers door kunnen trainen onder leiding van Appie Marbah.

Groene Ster is altijd een lastige ploeg gebleken voor Hovocubo. Hoewel de laatste jaren Hovo duidelijk de sterkste was beschikken de Vlissingers over een hoop wilskracht en doorzettingsvermogen waardoor Hovocubo steeds moeite heeft om de eerste gevaarlijke zet op het schaakbord te plaatsen. Ze bezetten de achtste plek en daarmee is duidelijk dat ze de play offs voor het kampioenschap van Nederland niet meer zullen halen.

Voor Hovocubo is het een mooie wedstrijd waarbij de voltallige selectie weer op de bak zit. het wachten is op de eerste speelminuten van Nouredine oulad Ben Yousef na zijn voetblessure. Karim Mossaoui heeft reeds wel voorzichtig zijn rentree gemaakt en het wachten is dat hij volledig inzetbaar is. Sander van Dijk is zuinig op de speler die in de laatste herstelfase van zijn kruisband blessure zit. De belangrijkste wedstrijden moeten nog komen.

De laatste wedstrijd dateert uit 1 april. Bijna een maand dat er niet gespeeld is. De slechte smaak van de matige maand maart moet weggespoeld worden. Voor steun hebben we ons publiek nodig. Er is dus op deze maandag avond daarom ook vrij entree. Bent u er ook bij?

Wie in elk geval van de partij zullen zijn zijn de scheidsrechters: Douwe Pals, Davey Markerink en Erwin Moerbeek.

Tot vanavond!!

meer nieuws