Wedstrijd in laatste seconde beslist

Met een dropkick van Laura Hummel in de laatste seconde gaat Zv Libertas met de drie punten terug naar Friesland. Enbliven de vrouwen van Niña George met lege handen thuis.

Oranje international Kayla van den Boomgaard begon goed door Hovocubo in de zesde minuut op voorsprong te brengen. Maar Libertas reageerde super snel en de inzet van Jeanine Bosma bracht de stand in de zelfde minuut weer gelijk. Daarna kreeg Silke van der Wal het op haar heupen en bracht de bezoekers met twee goals op voorsprong.

In de tweede helft was het Hovocubo die het heft in handen nam. Topschutter Lorraine Prade en Ebla Gouriye zorgden voor dat de stand weer gelijk kwam. Maar opnieuw ging Silke van der Wal op jacht naar de goal en dit lukte in minuut 28. Als Kayla van de Wal een minuut voor tijd de stand weer gelijk trekt lijkt aan deze spannende wedstrijd een puntendeling een feit. Ware het niet dat Hovo de bal aan de keepster verspeelt en in een alles of niets poging van Laura Hummel in de slotseconden in de zoemer de bal achter het net van Lola Hoots Zanella te plaatsen.

Vrijdag 27 oktober spelen de dames in Den Helder tegen Zeemacht waar ze zullen proberen uit de onderste plaatsen weg te komen.

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Foto’s: Peter Fokker Fotografie

meer nieuws