De Bakermat van Nederlands zaalvoetbal op de vloer

Hovocubo – Scagha in een volgepakte Vredehof!

Eredivisie zaalvoetbal Fase 1 Ronde 6
vrijdag 27 oktober 2023
20.00 uur
Sportcentrum De Vredehof | Hoorn

Het begon met deze twee

Op 19 april 1969 werd Scagha de eerste kampioen van Nederland. Verliezend finalist: Hovocubo. Deze wedstrijd werdin de Zeemacht-Sporthal in Den Helder gespeeld. Hovocubo werd kampioen in de reguliere competitie en Scagha’66 werd tweede. In deze nacompetitie in toernooi vorm werd er in twee poules gespeeld: Hovo speelde tegen EBOH (Dordrecht), SDZ (Zwolle) en Vlissingen. Scagha was ingedeeld bij IDO, NAC en Zwolle. Scagha eindigde in punten gelijk met IDO maar had een beter doelsaldo. De finale dus: Hovocubo – Scagha’66. Deze wedstrijd werd zonder meer een deceptie voor de HZVO-kampioen, Scagha bracht Hovocubo in de laatste minuut een verpletterende nederlaag. Het werd 3-5 en Scagha werd hiermee de eerste Nederlands Zaalvoetbal Kampioen.

Na vele, vele jaren komen beide teams elkaar weer tegen op het allerhoogste niveau. In de jaren ’60, ’70 en ’80 was dit grote regelmaat en vanaf de opening van Sporthal De Vredehof ook grote regelmaat. Daarna hielden de ontmoetingen een beetje op. Maar vanavond ontmoeten diverse oud-spelers uit deze tijd van zowel Hovocubo als Scagha’66 elkaar in De Vredehof. Herinneringen zullen opgehaald worden en samen zal men getuige zijn van een mooie ouderwetse zaalvoetbalavond in De Vredehof.

Scagha’66 wordt geleid door Jaap Kaleveld. Zijn selectie zijn allemaal regionale spelers die met veel ziel en zaligheid hun wedstrijden afwerken. Vooral thuis in Schagen spelen ze sterk. Koploper Tigers Roermond won ternauwernood met 2-3 en van regerend kampioen FC Eindhoven wisten ze puntjes af te snoepen met een gelijk spel.

Sander van Dijk zit bij Hovocubo weer op de bank en heeft nog te maken met een niet complete selectie door blessures.

 

Dit maakt dus dat dit een uitermate interessant duel wordt!

Voor de aftrap zullen we een minuut stil staan bij het overlijden van oud-bestuurslid Martijn Lam. Martijn stond aan de bestuurlijke basis van de metamorfose van de club in 2007, de start van de herniuewde weg naar succes. Wij zijn Martijn enorm dankbaar en willen graag een minuut dit laten blijken.

De scheidsrechters van deze avond zijn: Mohamed Azarfane, Dion Koene en Chris Maas.

De wedstrijdsponsor is ook een bijzonder mooie: Etos Verberne. Als Drogisterij Verberne ooit één van de eerste sponsors die Hovocubo heeft gekend. Later onderdeel geworden van Etos (Huesmolen Hoorn, Monnickendam, Julianadorp, Hoogkarspel) en nu voor deze speciale gelegenheid wedstrijdsponsor van deze ontmoeting.

meer nieuws