Benauwde 2-1 zege voor C2 tegen Bot Meubelen C2

In de strijd om het kampioenschap is de boodschap hetzelfde als vorige week: winnen met grote cijfers. Tegenstander is Bot Meubelen C2 waar we uit met heel veel moeite met 2-3 van wonnen. Belangrijk is om scherp uit de startblokken te komen en dat lukt niet helemaal. Eerste kans is voor de gasten als een schot maar net langs het doel van keeper Nick wordt geschoten.  Daarna is Hovo wakker en krijgt het aan de andere kant ook kansen. Eerst is het Kaj die tegen de keeper schiet en vervolgens is het Rolf die naast schiet. Hovo is de betere ploeg maar speelt wat gehaast, wil zo graag snel scoren en naarmate de wedstrijd vordert gaat dat tegen de thuisploeg werken. Kansen blijven er komen, een mooie 1-2’tje tussen Tygo en Rolf wordt door Tygo net naast geschoten. Vervolgens is het Donny die met schitterende passeerbeweging zijn directe tegenstander op rechts naar adem doet happen en Timo in de vervolgactie net niet weet te bereiken. Bot verdedigt vooral maar komt een paar minuten voor rust plots voor het Hovo doel en schiet de bal snoeihard tegen de lat. Laatste kans voor rust is echter voor rust als na een mooie aanval via Kaj en Timo de bal bij Robbert komt die in het zijnet schiet.

De rust breekt aan bij een ruststand en dat is een flinke tegenvaller.  In de rust wordt aangegeven dat de tegenstander maar met één wissel speelt en dat we in de 2e helft zullen toeslaan. Vanaf de aftrap is het Robbert die een grote kans krijgt maar net naast schiet. Eén minuut later wordt het eindelijk 1-0 als Robbert attent een pass van Kaj tot doelpunt weet te verzilveren. Behalve de belangrijke 1-0 betekent het ook de 100e C2 goal van het seizoen! Het lijkt de opmaat naar een ruime overwinning maar niets is minder waar. Bot C2 blijkt ook dit keer een taaie tegenstander waar we het lastig mee hebben. Het is zaak om de “0” achter vast te houden om in ieder geval de drie punten thuis te houden. En dat lukt met moeite want Bot krijgt uit een counter een grote mogelijkheid maar schiet gelukkig voor keeper Nick net naast. Dat gebeurt in een fase dat Hovo met een man minder speelt als Kaj met een gele kaart twee minuten langs de kant moet staan als hij bij een vrije trap tegen nog even snel voor de bal gaat staan om de verdediging tijd te geven om in positie te gaan staan. Nadat het weer 5 tegen 5 is krijgt halverwege de 2e helft een vrije trap die snoeihard door Rolf tegen de touwen wordt geschoten, 2-0.  Het lijkt de beslissing in de wedstrijd maar één minuut later is het aan de andere kant plots 2-1 en dan wordt het weer “billen knijpen”, zeker als Tygo om onduidelijke redenen ook nog eens met geel twee minuten naar de kant mag. Bot ruikt mogelijkheden en verdedigend moeten Timo, Rolf en Luuk alle zeilen bijzetten om de 2-1 vast te houden. Aan het eind van de wedstrijd onderschept Robbert een bal en komt in een 1-tegen-1 situatie net niet tot scoren.  En zo blijft het 2-1 en dat is op zich verdiend maar hadden we graag net als de vorige wedstrijd met dubbele cijfers willen afsluiten.  Helaas speelden we niet onze beste wedstrijd van het seizoen en moet je dan blij zijn met de drie punten.

Even verderop wint Alpha Tours C1 met 16-1 van Arch.b.Nieuweboer C2 en dat betekent dat we qua doelsaldo achterop zijn geraakt.  Het kampioenschap lijkt vergeven alhoewel ook Alpha Tours nog Bot C2 zal treffen.