Geen EK voor Oranje

Zaalteam niet naar Euro 2016

21-03-15 21:12

Het Nederlands zaalvoetbalteam is er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor EURO Futsal 2016. Het team van bondscoach Marcel Loosveld speelde vandaag de laatste kwalificatiewedstrijd met 3-3 gelijk tegen Letland. Oranje had de voorgaande wedstrijden tegen Bosnië en Herzegovina en Rusland verloren. Door dit resultaat loopt het Nederlands zaalvoetbalteam kwalificatie voor het Europees kampioenschap in Servië mis.

Het scoreverloop in de eerste helft schommelde op en neer. Nederland kwam door doelpunten van El Ghannouti, Attaibi en een eigen doelpunt van de Let Ikstēns driemaal op voorsprong. De ruststand was 3-2 in het voordeel van Nederland. In de tweede helft probeerde Oranje de voorsprong vast te houden en met een overwinning nog kans te maken op deelname aan de play-offs.

Letland langszij

Een doelpunt in het eigen doel van Mats Velseboer in de slotfase van de wedstrijd zorgde ervoor dat Letland voor de derde keer in de wedstrijd langszij kwam. Nederland eindigt door dit gelijkspel met een punt uit drie wedstrijden op de derde plaats in de kwalificatiepoule.  Het puntenaantal van Oranje is niet voldoende om als beste nummer drie van de in totaal zeven kwalificatiepoules deel te nemen aan de play-offs voor het EK.

Bondscoach Marcel Loosveld: ,,De doelstelling was deelname aan de play-offs voor het EK afdwingen. Daar zijn we helaas niet in geslaagd.  Het team heeft elke wedstrijd hard gewerkt voor een goed resultaat en ik had ons vandaag de overwinning op Letland gegund om het kwalificatietoernooi in ieder geval winnend af te sluiten. Helaas is dat niet gelukt.’’

Statistieken:

Letland- Nederland 3-3

Scoreverloop:

2. El Ghannouti 0-1, 6. Nagibins 1-1, 13. Attaibi 1-2, 20. Seņs 2-2, 20. Ikstēns 2-3, e.d., 39. Velseboer 3-3, e.d.

Opstelling Nederland: Van Maasbommel, Saadouni, El Ghannouti, El Morabiti, Attaibi, Ceyar, Mossaoui, Amrani, Velseboer, Molkârâi, Bešlija, Said Bouzambou en Hoessein Bouzambou.