Laatste seconde fataal

In de laatste seconde werden beide doelmannen binnen elkaars vierkante meter van aanwezigheid in het doelgebied van Dave Stet verrast door een oonvoorziene lange bal. Jack Steur was de winnaar van dit duel en Volendam was met een punt de gelukkige van de twee. Maar zonder slecht te spelen verloor Hovocubo in de tweede fase van de tweede helft waar het veel te gemakkelijk een 1-4 voorsprong weggaf.

Het was overigens wel Volendam die binnen twee minuten met een goal van Frank Boogaard op een snelle 1-0 voorsprong kwam. Iliass Bouzit maakte vijf minuten later gelijk en zonder al teveel moeite liep het uit naar 1-4. Doelpuntenmakers: Mats Velseboer, Karim Mossaoui en wederom Bouzit. Maar in de laatste minuten verslapte de focus en speelde Volendam voor alles of niets: Sam Lautenschutz, oud Hovocubaan Daan Appel en Jack Steur zorgden voor een gelijke stand bij de eindsignaal.

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Veerhuys dicht bij nieuwe stunt, Hovocubo maakt z’n trainer boos

Bron: Noordhollands Dagblad (Dagblad voor Westfriesland)

Een week na de verrassende zege in de Hoornse derby kwam Veerhuys vrijdagavond opnieuw dicht bij de scalp van een topploeg uit de eredivisie. In eigen huis zag de ploeg van Najib Taki Lebo in de slotfase langszij komen: 6-6.

zaalvoetbal

Eredivisie

Veerhuys begon goed aan het duel met de nummer 4 van de ranglijst. Binnen zes minuten was het raak voor Bart Overtoom en voor Nigel Wijdenbosch. Daarna was het Lebo dat er drie scoorde, maar dankzij een treffer van David Albert gingen beide teams met een 3-3 tussenstand de rust in.

Na de pauze was het Veerhuys dat een voorsprong nam van twee punten door twee goals van opnieuw Albert en van Sem Biezen. Het bleek niet voldoende voor de winst. Lebo maakte vier minuten voor tijd gelijk uit een penalty.

Ook Hovocubo wist niet te winnen. Nadat het afgelopen week dus al moest buigen voor Veerhuys wist de formatie van trainer Sander van Dijk nu niet te winnen van Volendam, de hekkensluiter van de kampioens-poule. In sporthal Opperdam werd het 4-4 in de allerlaatste seconde. De gelijkmaker werd nota bene gemaakt door doelman Jack Steur.

Het viel slecht bij Van Dijk. Aan het spel van zijn ploeg lag het volgens de trainer niet, maar aan de instelling schortte veel. ,,Je kunt een keer een mindere dag hebben, maar dat was het vandaag niet. We krijgen genoeg kansen, maar op de doellijn willen we de bal nog dertig keer overspelen. Nog een balletje terug op Soufian Charraoui, want die kan topscorer worden. Te kinderachtig voor woorden. We moeten gewoon de trekker overhalen. Met alle respect voor Volendam, maar als je 1-4 voor staat en je geeft het zo weg. Dat is Hovocubo onwaardig.’’

De twee Hoornse eredivisionisten komen dit weekend nog een keer in actie. Voor Veerhuys staat zondagmiddag de uitwedstrijd tegen FC Marlene op het programma. Hovocubo ontvangt dan de koploper van de kampioenspoule, FC Eindhoven.

Veerhuys-ASV Lebo

Doelpunten Veerhuys: Albert 3, Overtoom, Wijdenbosch, Biezen.

Volendam-Hovocubo

Doelpunten Hovocubo: Bouzit 2, Velseboer, Mossaoui.

Volendam stunt met punt na curieus einde

Waar scoren al weken het probleem is voor de zaalvoetballers van Volendam wist het nota bene tegen titelfavoriet Hovocubo vier keer raak te schieten. En zelfs nog een punt het vuur te slepen. Het werd 4-4.

In sporthal Opperdam viel de 4-4 bovendien in de allerlaatste seconde en werd die gelijkmaker nota bene gemaakt door doelman Jack Steur. ,,We hadden met 3-4 gekozen om niet met een meevoetballende keeper te gaan spelen, maar uiteindelijk ging Jack wel mee”, vertelde coach Hjalmar Hoekema. De aanval strandde in schoonheid, maar Steur besloot niet meteen terug te gaan naar zijn doel. ,,Ik maande hem nog wel terug, maar halverwege pakte Robin Kwakman de bal op en schoot op doel.” Hovocubo-keeper Dave Stet liet vervolgens de bal los. ,,En daar stond Jack nog en hij tikt hem zo binnen. Of het verdiend is weet ik niet, maar na zoveel verloren wedstrijden schoten we vandaag in ieder geval de ballen er een keer wel in.” Het was al Steurs tweede treffer dit seizoen. ,,Hij heeft er nu meer gemaakt dan onze aanvoerder Robin Bont”, stelde de coach met een lach.

Eigenlijk leek het duel bij 1-4 wel gespeeld. ,,Het bloedde een beetje dood. We wisten Hovocubo zeker een flinke periode goed partij de bieden, maar op dat moment viel de 2-4 eigenlijk een beetje uit de lucht.” Die treffer kwam van Sam Lautenschutz. Via Daan Appel werd het in dezelfde minuut nog 3-4. ,,En dan ga je er toch nog een beetje in geloven.” In de eerste helft was het Frank Boogaard die de thuisploeg op 1-0 zette. ,,We hadden een plan en dat pakte redelijk goed uit. We kregen ook meerdere kansen. Onder andere via Nick Schilder en Tim Taylor. Alleen weet je dat zij altijd wel een gaatje weten te vinden.” De bezoekers liepen dan ook uit. ,,Dat gebeurt gewoon. Maar uiteindelijk pakken we toch nog een onverwacht punt en dat is goed voor het vertrouwen.”

zaalvoetbal eredivisie

Volendam-Hovocubo 4-4

Doelpunten Volendam: Boogaard, Lautenschutz, Appel, Steur; Hovocubo: Bouzit 2, Velseboer, Mossaoui.