De krachten waren op

Na de gewonnen bekerfinale minder dan 48 uur eerder was de algemene verwachting dat het zondag in de stadsderby een makkelijke middag zou zijn. Echter, de zware belasting van vrijdag en de effecten van de Ramadan samen maakte dat de wedstrijd tegen HV/Veerhuys 10 minuten te lang duurde. Met de in de Veerhuys selectie teruggekeerde David Albert als grote man. In een meer dan spannend slot waarbij de Hovocubo-spelers niet meer vooruit te branden waren werd een 5-3 voorsporng voor Hovocubo door de geelhemden omgebogen tot een 5-6 nederlaag.

In de eerste helft was er nog niets loos. Met goede goals van Iliass Bouzit (2x) en Amin Amghar ging Hovo met een 3-0 voorsprong rusten. met een snelle goal van Nigel Wijdenbosch in de tweede helft en een snel antwoord er achteraan van Iliass Bouzit en dus een 4-1 voorsprong leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Maar het ontbreken van de spreekwoordelijke thee in de rust ging zijn tol eisen. Daarbij een goed georganiseerd Veerhuys die goed naar vermogen wist te spelen maakte dat Veerhuys vanaf minuut 25 de wedstrijd naar zich toe trok. Vier goals van David Albert en een van Jorg Ooievaar bracht Veerhuys naar ongekende hoogte. Een tegenoffensief van Hicham Aklalouch was onvoldoende om de voorsprong vat te kunnen houden.

Deze nederlaag was niet ingecalculeerd dus Hovocubo zal in het volgend treffen tegen FC Eindhoven volgende week in een rechtstreeks duel de opgelopen schade moeten herstellen.

David wint van Goliath

We wisten dat Hovocubo twee dagen geleden de bekerfinale speelde. Als er een kans was om Hovo te pakken, dan was het nu

Amper 48 uur na de winst van de KNVB Beker belandde Hovocubo van de hemel in de hel. Boosdoener: oud-Hovocubaan David Albert. Veerhuys was met 5-6 te sterk in de Hoornse derby.

 Hij had er wekenlang naar uitgekeken. Persoonlijke omstandigheden zorgden ervoor dat David Albert in de tweede seizoenshelft nog geen minuut maakte in de zaal. Het was hard trainen om weer net zo fit te worden als zijn teamgenoten. Ondertussen bleef de teller op zestien goals staan. Hoe langer zijn comeback duurde, hoe verder hij zijn naam op de topscorerslijst zag dalen.

Uitgerekend tegen Hovocubo, de club waarvoor hij in 2019 met weinig succes één seizoen speelde, vierde hij zijn rentree. Met nog één minuut en twaalf seconden op de klok schoot Albert vanaf tien meter de winnende binnen voor Veerhuys. Het was zijn vierde goal van de middag.

Bewijzen

,,Het voelde alsof ik iets te bewijzen had”, vertelt hij. ,,Ik had vooraf berekend dat ik vier goals moest maken om een grote sprong op de topscorerslijst te maken. Daarnaast is het tegen mijn oude club, waar ik voor mijn gevoel geen echte kans heb gekregen. Het harde trainen heeft zich uitbetaald. Als ik zie hoeveel strijd we hebben geleverd, is het ook zeker geen onterecht resultaat.”

Hovocubo kwam op een 3-1 voorsprong, maar waande zich nooit veilig in de eigen Opgang. Telkens als een goal de fatale mentale tik voor Veerhuys moest zijn, kwamen de bezoekers terug. Het ging na rust in acht minuten van 4-1 naar 4-3, terwijl even daarvoor ook nog een goal van Veerhuys was afgekeurd.

Hicham Aklalouch zette Hovocubo nog geen minuut later op 5-3, maar binnen de kortste keren herstelde Jorg Ooievaar de marge. Albert deed de rest. De matchwinner vertelt dat Veerhuys handig gebruik heeft gemaakt van de situatie van de tegenstander. ,,We wisten dat Hovocubo twee dagen geleden de bekerfinale speelde. Als er een kans was om Hovo te pakken, dan was het nu”, stelt Albert.

Voor Hovocubo-trainer Sander van Dijk staat als een paal boven water dat vermoeidheid een rol speelde. Maar tegelijkertijd ziet hij dat liever niet als excuus. Dat het korte tijdsbestek tussen de twee duels problemen op zou leveren voor het spel dat zijn ploeg normaal gesproken speelt, lag immers in de lijn der verwachting. Het had een kwestie van anticiperen moeten zijn.

,,We hebben in de finale bewust alles gegeven en op honderdtien procent gespeeld”, vertelt Van Dijk. ,,Je moet die wedstrijd gewoon winnen, want het is de eerste keer na twee coronajaren dat je weer eens een prijs kunt pakken. Dat de vermoeidheid toeslaat in de tweede wedstrijd in twee dagen tijd is niet gek, zeker omdat we ook spelers hebben die aan de ramadan meedoen. Maar als je vermoeid bent, moet je als team simpel voetballen. Dat kunnen we, zeker weten, maar we hebben het tegenovergestelde laten zien. Als ik eerlijk ben, is niemand van ons vandaag in de buurt geweest van een voldoende.”

Hovocubo heeft een beker op zak, maar loopt nu achterstand op in de strijd om de eerste plek. FC Eindhoven staat inmiddels vier punten boven de ploeg van Van Dijk. Het Veerhuys van trainer Najib Taki bezit nog steeds de zesde plek in de eredivisie.

zaalvoetbal eredvisie

Hovocubo-Veerhuys 5-6

7. Bouzit 1-0, 18. Amghar 2-0, 19. Bouzit 3-0, 20. Wijdenbosch 3-1, 24. Bouzit 4-1, 25. Albert 4-2, 32. Albert 4-3, 33. Aklalouch 5-3, 34. Ooievaar 5-4, 34. Albert 5-5, 39. Albert 5-6.

meer nieuws