2-6 bij FC Marlene

Voor de 2e keer spelen we in de competitie tegen FC Marlene B1. Thuis verloren we op 13 november, de avond van de aanslagen in Parijs, na een 0-6 ruststand kansloos met 2-12.  Coach Robbin begint de wedstrijd dan ook met een verdediging die compact bij elkaar moet staat. Het lijkt erop dat FC Marlene met een ander team begint, er staat een andere keeper in het doel en de veldspelers lijken ook niet allemaal op de spelers die drie weken geleden in het veld stonden.  Achteraf blijken we er op de tribunes naast te hebben gezeten, op de keeper en één veldspeler na is dit hetzelfde team als drie weken geleden.

Eerste kans in de wedstrijd is voor Ferry die snel opstoomt en de keeper, ten koste van een hoekschop, ziet redden. Aan de andere kant krijgen we al DSC00742 (Large) 151204 FCMB1-B2 (small)snel een vrije schop tegen. Keeper Stanley posteert een muurtje van vier man (!) en redt zelf op het schot van de thuisploeg. Drie minuten later is er een snelle aanval waarbij we even niet fel genoeg zijn en daar heeft FC Marlene genoeg aan en neemt een voorsprong in de wedstrijd, 1-0.  In de eerstvolgende aanval is het Thys die met een schitterende lob Evan bereikt die de keeper net niet weet te verschalken. Twee minuten na de 1-0 is het alweer gelijk als Robbie de bal op het middenveld verovert, de turbo erop zet en goed afrondt, 1-1. We houden in het eerste gedeelte goed stand, FC Marlene heeft wel een overwicht maar waar ze drie weken geleden hoog druk zetten doen ze het nu wat rustiger aan. Vier minuten na de 1-1 krijgt FC Marlene opnieuw een vrije trap nadat we voor de 2e keer op eigen helft op keeper Stanley terugspelen. Dit gebeurt ons te vaak, in elke wedstrijd ontstaan er daardoor gevaarlijke momenten voor het B2 doel. Zoals nu want opnieuw wordt er een viermans muurtje gemetseld waarna een korte pass naar een vrijstaande FC Marlene speler bij de 2e paal volstaat om simpel de 2-1 binnen te schieten.  Het weerhoudt Hovo niet om vanuit de verdedigende stellingen op zoek naar de gelijkmaker te gaan. Opnieuw Thys is het die met een lange pass Tiesto bereikt die de keeper redding ziet brengen. Vervolgens is het Robbie die net naast schiet en Evan die een 1-2’tje met Robbie opnieuw de keeper handelend ziet optreden.  Uiteraard krijgt FC Marlene ook kansen, zo gaat een prima uitgespeelde aanval net naast het doel  van Stanley.  Een nieuwe vrije trap voor FC Marlene doet de aanwezige Hovo supporters op de tribunes sidderen. Met vier man en keeper Stanley op de doellijn wordt de bal via een Hovo lichaam van de lijn gehaald. Robbie krijgt nog een kans op de gelijkmaker maar schiet in kansrijke positie naast waarna FC Marlene in de slotminuut uit een counter er 3-1 van maakt.

DSC00744 (Large) 151204 FCMB1-B2 (small)Na rust is het de thuisploeg die een aanval onderneemt die het vermelden waard is, het is direct gevaarlijk en de aanval eindigt op de paal.  Aan de andere kant wordt Kaj in de sandwich genomen en krijgt Hovo een vrije schop die door Tiesto hard wordt ingeschoten en door de keeper tot hoekschop wordt verwerkt. Aan de andere kant krijgt in de 9e minuut FC Marlene iets over het middenveld een vrije schop en die gaat zomaar in het Hovo doel, 4-1. Hovo blijft ook na deze tegentreffer, die de beslissing in de wedstrijd betekent, verdienstelijk tegenspel bieden. Een mooi uitgespeelde aanval tussen Evan en Ferry wordt door Robbie bijna succesvol afgerond, gaat de keeper voorbij maar de hoek om te scoren is dan te moeilijk geworden. Aan de andere kant keept Stanley attent en weet een zekere treffer te voorkomen. Vijf minuten voor tijd wordt het 5-1 als de thuisploeg een mooi uitgespeelde aanval bekroond met een doelpunt. Daarna is het Stanley die een nieuwe vrije schop onschadelijk maakt.  Twee minuten voor tijd is het Kaj die een 1-2’tje met Tiesto door benen van de keeper doeltreffend afrondt, 5-2.  In de slotminuut brengt FC Marlene de 6-2 eindstand op het bord.

De 6-2 nederlaag is geen slecht resultaat tegen de nummer drie in de Topklasse en met de 0-5 nederlaag vorige week tegen Veerhuys B1 gaat de B2 volgens coach Robbin beter voetballen.  Volgende week een weekje vrij en spelen we nog 1 wedstrijd voor de Kerst, tegen Veerhuys B2.

Scoreverloop:

1. 1-0, 7. 1-1 Robbie (-), 11. 2-1, 25. 3-1, rust, 45. 4-1, 45. 5-1, 48. 5-2 Kaj (Tiesto), 49. 6-2