B5 op keurige 2de plaats ondanks Nederlaag

Het is maandagavond en de mannen van de B5 mogen eerst toezien hoe de B3 (koploper in dezelfde competitie) van Hovo hun tegenstander vernedert en vervolgens de kampioenschaal in ontvangst mogen nemen. Terecht overigens, ongeslagen, gefeliciteerd mannen. Net in het veld feliciteren de B5 mannen de B3 mannen met het kampioenschap wat getuigd van respect. In de eerste wedstrijd verloren we na een 4-1 achterstand die tot 4-4 werd terug gebracht nipt met 4-6 van de B3. Het is jammer dat de B5 in de eerste wedstrijd al tegen deze kampioenen moesten voetballen, anders had ik het nog niet geweten.

De vaste verslaggever is er niet maar liefst twee vaders hebben een stukkie ingeleverd, Eric en Rob, hartelijk dank. De wedstrijd van vanavond, gaat-ie nog nergens over? Ja, natuurlijk wel, want het gaat om de 2e plaats in de 1e klasse 05.  Coach Danny heeft z’n ploeg, inclusief Robbie die al een paar keer eerder heeft meegedaan, het veld ingestuurd met een ruit, twee man in het midden, eentje ervoor en eentje erachter, ook wel de “spekkie” vorm genoemd. Al in de eerste minuten mag Tygo aan de bak, maar ook vrijwel vanaf het eerste fluitsignaal begint het bij de thuisploeg te lopen, te “draaien”  zoals Foppe het zou zeggen. Rolf is de eerste met een kans, helaas mis. Een minuut later vindt Daigerion Timo voor leeg goal en deze tikt rustig de 1-0 binnen. Twee minuten later heeft Robbie, onze gastspeler, een rush vanaf eigen helft en schiet lekker de 2-0 binnen. Doet de tegenstander dan niets, wel hoor, maar gelukkig kan Tygo twee keer knap redden. Bij de tweede redding kunnen we counteren, Kaj stuit helaas op hun keeper. We leven in de twaalfde minuut als Dai onderuit wordt gehaald en een vrije trap volgt van Kaj. Het zit hem niet mee, de lat brengt redding. In de achttiende minuut krijgen wederom Kaj en Robbie kansen om de score te verhogen, het mag alleen niet zo zijn. Hovo B5 speelt beter, maar zet het niet om in meer doelpunten. De stand-in verslaggever zit zelfs te denken: is dit nou de nummer drie uit deze competitie, valt me tegen. Dat had ik nooit van mezelf moeten afvragen. Vanaf minuut negentien komt de ommekeer. Het begint met een fout/balverlies van de achterste man en dit wordt keurig in een-twee’tje afgestraft 1-2. Eén minuut later moet Robbie met een gele kaart het veld even verlaten. Deze man meer situatie wordt goed afgestraft, 2-2. Hierna ook nog een schot op de paal bij Tygo, daar komen we goed weg. In de laatste minuut van de eerste helft wordt Jasey tegen de grond verwerkt, vrije trap. Dai schiet hem knap in, helaas in de muur die op de lijn staat.

Gelukkig rust, die kunnen we wel gebruiken. Riant twee nul voor staan en dan zomaar weg geven. Tweede helft begint over en weer, eerst Nieuweboer met mooie combinatie voor onze keeper, daarna Jasey en Rolf voor hun keeper. Helaas weer grove fout van nu een andere laatste man, gelukkig lat redt ons, alleen in tweede instantie toch afgestraft 2-3. Of dat nog niet genoeg is, in de zesde minuut worden we weer uitgespeeld 2-4. Doen wij niks meer? Jawel, tiende minuut Kaj op Robbie, redding keeper. Timo richting Kaj, helaas bal kwijt, geen goede controle. Halverwege tweede helft redt Tygo door middel van een mooie spagaat, oeps alles blijft heel. Er ontstaat in de dertiende minuut een man meer situatie in ons voordeel als Kaj is getackeld. Dit buiten we al binnen 1 minuut uit, doordat bij de vrije trap Jasey Timo vindt en deze beheerst op Robbie speelt 3-4. Er is weer aansluiting, althans dat denken we want in de eerst volgende aanval lopen zij dwars door de verdediging heen 3-5. Zij gaan door en komen nog twee keer gevaarlijk voor ons doel, de derde keer knalt de bal weer op de lat. Komen we goed weg. Het slotoffensief is weer voor ons, mooie aanval tussen Robbie en Luuk maar deze strandt in het niets, Ach ja 3-6 Jasey en Tygo kunnen niet op tegen drie a vier tegenstanders. Dan toch nog de 4-6 door Kaj, al is dat in de voorlaatste minuut.

Coach Danny toont zich reëel na afloop in het app interview: “We startten goed, mannen hielden zich keurig aan de afspraak en we komen dan ook volkomen terecht op een 2-0 voorsprong.  Daarna maakten we niet meer zelf het tempo maar gaan we mee in het tempo van de tegenstander, gaan we veel teveel met de bal lopen. Tegen een mindere tegenstander kan dat maar tegen een gretig voetballend Nieuweboer B3 kan dat niet.”.

Na afloop worden de spelers verrast met een pot gel, beschikbaar gesteld door Kapsalon Yildiz, erg leuk Sinterklaas gebaar, DANK namens de spelers van Hovo B5!

Jammer, om zo af te sluiten, veel wedstrijden met gemak gewonnen, mooie combinaties gezien. Vandaag goed begonnen en toch weer weggegeven. In de eindstand maakt het niet uit. Met twee verliespartijen en zeven winstpartijen blijven we Nieuweboer B3 op doelsaldo voor, Hovo B3 +64 en Nieuweboer B3 +56. Hopelijk worden we in de volgende competitie hoger ingedeeld, zodat we elke week moeten vlammen, want jullie kunnen het wel. Robbie weer bedankt voor het invallen!

Scoreverloop:

1. 1-0 Timo (Daigerion), 7. 2-0 Robbie  (-),19. 2-1, 22. 2-2, rust, 29. 2-3, 31. 2-4, 34. 3-4 Robbie (Timo), 18. 3-5, 48. 3-6, 49. 4-6 Kaj (-)