Hovo C2 wint na spannende slotfase met 2-3 van Bot Meubelen C2:
Tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie spelen we opnieuw uit, in Hoogkarspel tegen Bot Meubelen C2, die de 1e wedstrijd met 7-2 wonnen tegen Arch. b. Nieuweboer C2 en de 2e wedstrijd met 1-7 van Bot Meubelen C1 hebben verloren. Voorafgaande de wedstrijd waarschuwen de coaches voor onderschatting. De tactiek is om direct “erop te vliegen” en dat doen de Hovo mannen. Binnen de minuut is er een vloeiende combinatie die begint bij Tygo die de bal naar Kaj passt, terug naar Tygo die weer naar de vrijgelopen Kaj passt die simpel de 0-1 binnenschiet, een prachtige aanval waarbij de verdediging van Bot uiteen wordt gereten. De Hovo toeschouwers staan op de banken maar zitten een halve minuut later alweer als een tegenaanval van Bot ook het doel ingaat, 1-1. De manier waarop de bal erin gaat doet wat klungelig aan, zoals Rolf zo mooi kan zeggen “het is niet eens een kans en toch gaat-ie erin”. Hovo herpakt zich snel en speelt goed in de beginfase, het speelt dwingend en Bot moet zich terugtrekken. Na 6 minuten spelen weer een fraaie aanval waarbij Rolf goed naar voren is gekomen en op 5 meter van het doel niet zelfzuchtig is door zelf te willen schieten maar afgeeft op de vrijgelopen Kaj die de 1-2 produceert. Achterin staat het goed, met Rolf die goed coacht, Timo en Tygo zitten er bovenop, Luuk en Robbert laten fraaie technische hoogstandjes zien en voorin lopen Donny en Kaj van links naar rechts om gaten in de verdediging te maken. Bot beperkt zich tot counteren en bij één aanval komt Hovo goed weg als een inzet buiten bereik van keeper Nick tegen de paal aan komt. Zes minuten na de 1-2 is er weer een prachtige aanval die begint bij Timo, die goed opbouwt en Robbert weet te vinden die ervoor zorgt dat er twee man bij hem komen waardoor Kaj zich kan vrij lopen. De pass wordt door Robbert op tijd gegeven op Kaj die z’n derde goal van de avond aantekent, 1-3. Het lijkt een gemakkelijke avond te worden voor Hovo. De 1e helft is absoluut voor Hovo en we krijgen kansen om de stand nog meer in het voordeel van Hovo uit te drukken. Robbert laat een tegenstander naar adem happen na een schitterende passeerbeweging waarna de bal helaas naast gaat. Ondertussen is Donny met een ogenschijnlijk zware blessure uit het veld gedragen, ineens voelde hij “krak” en kan niet op-of-neer. Gelukkig is de “krak” na drie minuten weer weg en kan Donny gewoon weer lekker voetballen. Vlak voor rust is hij nog belangrijk, eerst is er een fraaie 1-2’tje tussen Timo en Donny die door Timo tegen de paal wordt geschoten en nog geen minuut later zet Donny met een fraaie voorzet Robbert vrij voor de keeper die goed redt. Nog een opmerkelijk detail is als in het kader van “papa doet het nog een keertje voor” een hoge bal uit de lucht door coach Rob bijna achteloos “op de stropdas” wordt dood gelegd, knap (zegt de andere coach)!

In de rust is het een kwestie dat we alert moeten blijven en vooral ons aanvallende spelletje moeten blijven spelen. En zo de 1e helft eindigde zo starten we de 2e helft met een enorme kans voor Timo. De keeper van Bot speelt een heldenrol want die haalt alles eruit. Volgende kans is voor de goed weggelopen Donny die de bal van dichtbij in het zijnet schiet. De eerste kans voor Bot in de 2e helft vindt pas plaats in de 9e minuut maar is wel gelijk raak, 2-3 en vanaf dat moment raken we de grip in de wedstrijd kwijt. In plaats van te spelen voor de 2-4 gaan we met de billen-tegen-elkaar voetballen en lopen we meer achteruit dan naar voren. Bot ruikt kansen en draait er een tandje bij en is helemaal terug in de wedstrijd. Kansen krijgt Hovo nog wel via Kaj (3x) en Luuk maar de keeper van Bot blinkt uit en pakt alles wat er maar op hem afkomt. Aan de andere kant is het keeper Nick die in de slotfase ook een paar cruciale reddingen maakt waardoor Hovo, ondanks dat de scheidsrechter van de laatste minuut er wel 3 minuten van maakt (hopende op een 3-3….), met de 3 punten naar Hoorn kan terugkeren. Driekwart van de wedstrijd was Hovo de betere ploeg, alleen in de slotfase lieten we ons onnodig terugdringen en maakten we het onszelf nog moeilijk. Aan de andere kant, wil je kampioen worden (en dat willen we!) dan moet je ook dit soort wedstrijden gewoon winnen. Volgende week opnieuw tegen Bot maar dan tegen de C1, thuis in De Opgang.

Opstelling:
Nick; Tygo, Timo, Rolf, Luuk, Robbert; Kaj en Donny

Scoreverloop:
1. 0-1 Kaj (Tygo), 2. 1-1, 6. 1-2 Kaj (Rolf), 12. 1-3 Kaj (Robbert), rust, 29. 2-3