Verslag ZVV Zwaag E2 – Hovocubo E1 1-5

Na de voetballes in de Ajax-competitie tegen koploper Marlene E1 (1-11) afgelopen woensdag mocht Hovocubo E1 in de voorjaarscompetitie vrijdag zich revancheren tegen ZVV Zwaag E2. Nadat de eerste wedstrijd in deze competitie met 7-1 werd gewonnen van HV/Veerhuys E3 moest er vandaag gewonnen worden om ongeslagen de koppositie te pakken.

In sporthal Zwaag begon Hovocubo in de sterkste opstelling en dat resulteerde in de 3e minuut in de 0-1 door Daimy. Twee minuten later was het Mikki (jeugdspeler van de maand december) die de verdediging van ZVV Zwaag uitspeelde en de 0-2 scoorde. ZVV Zwaag kwam meteen met een antwoord en na 6 minuten stond het 1-2. Hovocubo was beter dan ZVV Zwaag maar door slordig balverlies en slechte passing bleef het verschil klein. Ook keeper Morris was belangrijk met enkele goede reddingen. In de 14e minuut nam Hovocubo afstand van ZVV Zwaag via opnieuw Mikki (1-3).

In de tweede helft was het niet veel beter maar via een mooie individuele actie in de 33e minuut van Ajay (1-4) en een rebound van Daimy vlak voor tijd werd de eindstand 1-5. Naast het onnodige en vele balverlies was er wel 1 groot pluspunt en dat was de felheid om de bal weer te heroveren. Waar wij in de volgende wedstrijden om moeten denken is overzicht houden over het spel en niet zonder te kijken de bal spelen, strak en zuiver passen, nog sneller omschakelen zowel bij balverlies als het terug veroveren van de bal en slim omgaan met standaard spelhervattingen. Als wij dit allemaal goed toepassen dat kunnen wij woensdag 11 februari tegen HV/Veerhuys E1 en Vrijdag 13 februari tegen (medekoploper) HV/Veerhuys E2 een goed resultaat pakken.