(Foto: Ferry Hoks)

Hovocubo C2 – Veerhuys C3 6 – 4 (2-2) 17 jan 2013

Wetende dat tegenstander Veerhuys C3 de 1e wedstrijd van Arch. b. Nieuweboer C1 met 2-7 heeft verloren betekend het dat we een spannende pot tegemoet kunnen zien, althans zo is de verwachting vooraf. Coach Rob wil iets meer naar voren spelen en wisselt Jim en Donny, Jim met Robbie een koppeltje voorin en Donny met Xavi en Sonny achterin. Het tempo in de wedstrijd is direct hoog. Eerste kans is voor Robbie die net naast schiet. Na 3 minuten spelen is het Jim die de bal onderschept voorin en de keeper met een hard schot kansloos laat, 1-0. Direct na de aftrap is er een enorme kans voor Veerhuys C3 die door Tjerk wordt gestopt. Drie minuten later scoort Veerhuys uiit een snelle aanval de gelijkmaker, 1-1 en nog twee minuten later is het plots 1-2. Hovo herpakt zich snel en krijgt kansen, Luuk, Kaj (2x) en de naar voren stormende Sonny maar de bal wil er niet in, mede dankzij een goed keepende Veerhuys goalie. Datzelfde moet zeker ook gezegd worden van onze eigen Tjerk want die haalt ook veel ballen uit zijn doel. Het lijkt dat we op 1-2 gaan rusten totdat Kaj goed druk naar voren zet, Luuk goed mee inschuift waardoor Veerhuys de bal kwijt raakt aan Luuk die met een bekeken schuiver de 2-2 aantekent. In de rust wordt aangegeven zo door te gaan maar wel attent en scherp te blijven. Binnen 30 seconden zijn we helaas toch niet scherp genoeg en wordt de 2-3 gescoord. We krijgen kansen op de gelijkmaker maar na een mooie aanval schiet Robbie over de bal en direct erna schiet Jim op de paal. Na 6 minuten in de 2e helft raakt Jim achterin de bal kwijt en daarmee weet de tegenstander andermaal te scoren, 2-4. En dat gebeurt in een fase waarin we de betere ploeg worden. De koppies gaan niet omlaag en dat wordt vier minuten later beloond als Kaj een lange pass van achter knap aanneemt en de bal hard in het doel schiet, 3-4. Daarmee komen we weer in de wedstrijd. We hebben een overwicht in de 2e helft maar moeten ook steeds oppassen en alert zijn op aanvallen van Veerhuys. Tjerk, die hinder ondervindt aan zijn heup, onderscheidt zich met een paar goede reddingen en daarvoor zijn Sonny en Xavi sterk in de duels; Donny heeft het lastig als verdediger maar houdt zich staande. Uitblinker aan Hovo kant is Sonny die sterk verdedigt en aanvallend met grote passen naar voren voetballend bijna niet van de bal af te krijgen is. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Sonny twee kansen krijgt om de gelijkmaker te maken. Die gelijkmaker komt er ook uiteindelijk als drie minuten voor tijd Luuk met zijn 2e treffer van de avond de 4-4 binnen schiet. Twee minuten later is het Jim die ervandoor gaat en in een counterachtige aanval de 5-4 binnen weet te schieten. De bank ontploft van vreugde want als je in de wedstrijd 30 minuten op achterstand hebt gestaan, dan is de vreugde bij deze late voorsprong des te groter. Veerhuys geeft zich nog niet gewonnen, zet alles op alles maar dan breekt Sonny nog een keer uit en schiet 17 seconden voor tijd de 6-4 binnen. Het is een prachtig slot van een uiterst spannende pot zaalvoetbal met een zinderend slot. Op grond van de 2e helft is de overwinning deze week absoluut verdiend en dat betekent dat we de voorjaarscompetitie in deze sterke poule met 6 punten uit 2 wedstrijden uitstekend zijn begonnen.

Scoreverloop:

3. 1-0 Jim, 6. 1-1, 8. 1-2, 20. 2-2 Luuk, rust, 21. 2-3, 26. 2-4, 30. 3-4 Kaj, 37. 4-4 Luuk, 39. 5-4 Jim, 40. 6-4 Sonny