Wedstrijd op zaterdag 19.30 uur

Voor Zeemacht houdt het avontuur in de eredivisie na deze wedstrijd op. Voorlopig! want Hovocubo gunt de ploeg uit Den Helder een terugkeer op termijn. Waarom? naast dat Den Helder voor Hovocubo een goed te overziene reisafstand is, ziet Hovocubo Zeemacht als een goed georganiseerde omniclub. Maar vooral speelt geschiedenis een rol. Zeemacht die vanaf het eerste uur dat Kas Stuive de allereerste zaalvoetbal competitie in Nederland opstartte was de Marine Sport Vereniging er gelijk bij. Sterker nog, het was de Marine die de zaalvoetbalsport uit Zuid Amerika in hun schepen naar Europa mee namen. Samen met Scagha’66 en Hovocubo (1966) de nog oudst bestaande clubs in Nederland. Hoe mooi zou het zijn wanneer de wedstrijden van weleer tussen Zeemacht, Scagha en Hovocubo over een aantal jaar weer op het hoogste niveau gespeeld zouden kunnen worden. De redactie van het jubileumboek is op dit moment zich aan het beraden om een extra digitaal hoofdstuk er aan toe te voegen: MSV Zeemacht. Lees hier meer over de overtocht van het zaalvoetbal naar Europa

De Sailors komen naar Hoorn en verdienen van het publiek een groot en warm applaus voor hun inzet afgelopen seizoen. Hebben gestreden voor wat ze waard waren en wij weten dat ze er alles aan zullen doen om weer sterker terug te komen.

Voor Hovocubo coach Sander van Dijk is het zaak om de puntjes op de i te zetten. Zorgen dat de ploeg ongeschonden de nacompetitie om het Kampioenschap van Nederland in kan. Analyses over sterke en zwakke punten, optimale fitheid en vooral zin. De selectie heeft er heel veel zin in.

Zaterdag rondom de wedstrijd is er ook gelegenheid voor de jeugd tot 12 jaar om gratis de wedstrijd te bezoeken, een meet & greet met spelers te ervaren en te genieten van een van een prachtige zaalvoetbal avond. Kom massaal naar De Opgang met je vriendjes en vriendinnetjes!!!

De Hovocubo kantine is weer geopend voor een kopje koffie of een versnapering in de rust of na de wedstrijd.

De Scheidsrechters van Dienst zijn: Stefan Aalders, Michael Mastenbroek en Leo Apperloo

De wedstrijdbal wordt gesponsord door:

Zwaluwen ’30 1&2

meer nieuws