Thuisvoordeel in halve finale bereikt

Hovo had vooraf de beste papieren, maar dan moet je het wel nog even doen. De bezoekers uit Apeldoorn zouden bij winst nog een goede mogelijkheid hebben gehad om in de halve finale de beste uitgangspositie tegen Hovocubo te bewerkstelligen. Bij verlies heeft het echter de mogelijkheid om Hovocubo in de laatste vier van de PO te ontlopen niet in eigen hand.

Apeldoorn kwam enigszins gehavend naar De Opgang maar wel voorzien van sterkhouders Ennes van Maasbommel, oud-Hovocubaan Appie Attahiri, Mo Bouraarassi en Tevik Ceyar. Kwaliteit genoeg dus.

Hovocubo ging slordig van start. De gretigheid lag in de voeten van Apeldoorn die al vroeg in de wedstrijd al tegen hun eerste gele kaart opliepen. Maar ook tegen de voorsprong door een intikker van Attahiri bij de tweede paal en een schot van Bouraarassi.

Sander van Dijk zag dat het anders moest en riep zijn manschappen bijelkaar. Het had direct effect. Hovo kreeg controle over de wedstrijd en schoot gelijk twee keer tegen de paal door schoten van Karim Mossaoui en Mats Velseboer. Uiteindelijk is het Kevin Tromp na aangeven van Karim Mossaoui die via het lichaam van een tegenstander raak schiet. En wanneer Dave Stet erg knap in zijn cirkel redding brengt  bereikt Zakaria Amrani Faisal Mellah die een kleine twee minuten voor rust Hovocubo op gelijke hoogte brengt.

In de tweede helft is maar een ploeg de baas. Hovocubo. Een schitterende aanval over meerdere schijven zorgt dat Karim Mossaoui Hovocubo op voorsprong brengt en een bekeken assist van Zakaria Amrani op Yoshua St. Juste maakt dat de Groninger even bekeken en subtiel de bal over van Maasbommel wipt. Faisal Mellah schiet daarna nog een keer op de lat maar dat verandert niets meer aan de stand. 4-2 voor Hovocubo.

Doordat FC Marlene in Egmond verliest van White Stones lijkt het erop dat Futsal Apeldoorn de eerste tegenstander van Hovocubo zal zijn in de halve finale van het kampioenschap van Nederland.

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag van WEEFF

Hovocubo wint na stroeve start

Bron: Noordhollands Dagblad

Kevin de Vries

In de aanloop naar de play-offs heeft Hovocubo een 4-2 overwinning geboekt op Futsal Apeldoorn. De thuisploeg opende de wedstrijd met de rem erop, maar met een sterk einde van de eerste helft toonde Hovocubo aan dat het net als FC Eindhoven favoriet is voor het landskampioenschap. Futsal Apeldoorn, dat ook een ticket heeft bemachtigd voor het hoofdgerecht van de competitie, is vooral een outsider. Want zoals het er gisteravond uitzag, gaat de ploeg uit Gelderland echt niet twee keer winnen van Hovocubo.

Het voelt een beetje als een derde poulewedstrijd op een groot eindtoernooi. Beide ploegen zijn al verzekerd van de volgende ronde en dus staat er niet echt spanning op. Hoewel de thuisploeg bij winst niet meer van de tweede plaats gestoten kan worden, zorgt dat gegeven er zeker in de beginfase niet voor dat de thuisploeg sterk van start gaat. Ondanks dat Hovocubo het meeste balbezit heeft, is het niet verrassend dat de bezoekers op voorsprong komen via Appie Attahiri. De voormalig speler van Hovocubo zorgt na een snelle counter voor de 0-1 en dat zorgt voor stof tot na denken aan de kant van de thuisploeg. Het spel van de mannen van Sander van Dijk is ronduit slordig te noemen. Naast het te lage tempo worden er simpelweg te veel fouten gemaakt en dat speelt Futsal Apeldoorn in de kaart.

Na de knappe 0-2 van Mohamed Bouraarassi en een aangevraagde time-out van trainer Van Dijk is Hovocubo echter weer bij de les. Dit gaat al snel gepaard met een spervuur aan schoten en na een poging van Karin Mossaoui die net naast gaat en een pegel van Mats Velseboer die via de paal voorlangs schiet, is het Kevin Tromp die voor de aansluiting zorgt. Zijn inzet verdwijnt via het been van Tevik Ceyar binnen, waarmee hij zijn ploeg definitief wakker schut.

De 2-2 vlak voor rust komt dan ook op een uitstekend moment. De bezoekers, die in de breedte niet zo sterk zijn als de thuisploeg, snakken immers naar de pauze. Maar de pauze komt voor Futsal Apeldoorn dus net te laat.

In de tweede helft start Hovocubo waar het voor de rust is geëindigd. Namelijk met hoog baltempo om zo de tegenstander verder kapot te spelen. En dat lukt aardig. Al snel zorgt Faisel Mellah voor de 3-2 en als aanvoerder Yoshua St. Juste op fraaie wijze voor de 4-2 zorgt, lijkt Futsal Apeldoorn rijp voor de slacht. Dat laatste gebeurt niet, maar wel wordt duidelijk dat als Hovocubo goed speelt, het niet heel bang hoeft te zijn voor Futsal Apeldoorn, mocht het deze ploeg tegenkomen in de play-offs. ,,We begonnen inderdaad niet goed. We maakten fouten die we normaal niet maken, maar gelukkig knokten we ons terug in de wedstrijd. Na de 0-2 heb ik bij vlagen heerlijk voetbal gezien”, aldus Van Dijk, die liet weten geen voorkeur te hebben voor de eerste opponent in de play-offs. ,,Marlène of Apeldoorn, het maakt mij niet uit. Wel hoop ik dat Amir Molkarai er weer bij is. De eerste wedstrijd van de play-offs gaat hij denk ik niet halen, maar hij is wel al aan het trainen. En we kunnen hem er nog goed bij hebben.’’

Hovocubo – Futsal A’doorn 4-2

7. Attahiri 0-1, 10. Bouraarassi 0-2, 17. Tromp 1-2, 20. Mellah 2-2, 22. Mellah 3-2, 26. St. Juste 4-2.

Foto’s: Ferry Hoks: