Hovo ongeschonden richting KvN

Doel deze wedstrijd was heel blijven, goed gevoel over houden en klaar stomen voor nacompetitie. Om dit doel te bereiken werden Faisal Mellah, Mats Velseboer en kevin Tromp aan de kant gehouden. Keepten Dave Stet en Barry de Wit ieder één helft, werden spelers uit het tweede die reeds eerder hadden gedebuteerd Dave Severins en Robin Meijer ingezet en mochten de jeugdige spelers Jesper Hoogland, Remco Hoogland en Oscar van Beek hun debuut maken op het hoogste niveau.

De 1-0 viel al redelijk snel door een individuele actie van Zakaria Amrani. Niet veel later zorgde David Albert voor de 1-1 na een snelle counter. Lahcen Bouyouzan zorgde ervoor dat Hovo opnieuw op voorsprong kwam. En Karim Mossaoui bepaalde de ruststand op 3-1.

Yoshua St. Juste vond het wel goed en om geen risico’s te nemen richting Play Offs bleef hij na de rust in de kleedkamer achter. Na dat Lahcen Bouyouzan de 4-1 scoorde counterde Zeemacht makkelijk waardoor de stand werd omgebogen naar 4-5 met goals van David Albert, Ingmar Waard en Angelo Simmons.

Hiermee werd de wedstrijd voor Hovocubo niet gewonnen, maar dat deerde niet. Het doel is hoger en hiervoor diende Sander van Dijk ervoor te zorgen dat zijn manschappen heel bleven. En dat is gelukt. Positief was om te zien dat de jeugdige debutanten het prima hebben gedaan. Geeft hele goede hoop voor de toekomst.

De internationals bevinden zich nu in Moldavië voor een Interland. Op vrijdag 26 april vindt de eerste halve finale plaats in en tegen Apeldoorn. Daar zal de basis gelegd moeten worden voor een finale plek voor het kampioenschap van Nederland. De return is op vrijdag 3 mei in Sporthal De Opgang. Zorg ervoor dat je om 20.30 uur er bij de aftrap bij bent!

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

De play-offs in met nederlaag

Bron: Noordhollands Dagblad (Dagblad voor Westfriesland)

 * De zaalvoetballers van Hovocubo beginnen over een kleine veertien dagen aan de play-offs om de landstitel. In de eerste ronde wacht hierin Futsal Apeldoorn. Zaterdagavond sloot de regerend kampioen het reguliere seizoen af met een thuiswedstrijd tegen Zeemacht. Na een 4-1 achterstand won de degradant met 4-5.

Hovocubo, vooraf al zeker van de tweede plaats in de eindrangschikking, haalde voor de laatste competitiewedstrijd een aantal jeugdspelers en spelers uit het tweede team bij de selectie. Nadat de rust werd bereikt met een 3-1 voorsprong en er kort daarna nog een treffer werd bij geprikt gunde trainer Sander van Dijk de A-junioren Jesper en Remco Hoogland en Oscar van Beek hun debuut in de hoofdmacht. In de slotfase echter waren het de bezoekers die de achterstand ombogen.

Zeemacht besluit met een zege

Bron: Noordhollands Dagblad (Helderse Courant)

 De zaalvoetballers van Zeemacht besloten hun seizoen in de eredivisie met een zege bij regerend kampioen Hovocubo. Na een 4-1 achterstand won de Helderse degradant met 4-5.

Texel gaat als nummer twee van de eerste divisie proberen de plek van Zeemacht over te nemen. De eilanders wonnen hun laatste reguliere competitiewedstrijd met 3-7 bij Urk. Dankzij Jesper Arkenbout (4, Lesley Koning (2) en Jesper List. Voor de stamgast begint de nacompetitie vrijdagavond 26 april met een thuiswedstrijd tegen ZVG/Cagemax uit Gorinchem. Scagha opent dezelfde avond tegen zvv Eindhoven dat het voortbestaan in de eredivisie op het spel zet. In de topklasse begint Vios met een bezoek aan ASW in Waddinxveen. Op 3 mei zijn de returns.

Foto’s Ferry Hoks volgen nog….

meer nieuws