Voetbal is emotie

Toen Zuidoost United in de openingsfase van de wedstrijd op een 0 – 3 voorsprong kwam heb ik dan ook voor de tweede keer dit seizoen mijn schrijfblok dichtgeklapt en mijn pen opgeborgen.
Hovocubo kreeg nog wel de eerste kansjes via Bouchra Ait’lhou en Stefanie Gorter maar verzuimde vervolgens bij de les te blijven en kreeg daardoor het deksel op de neus.
Het leek daardoor een moeizame avond te gaan worden en in mijn gedachten had ik het verslag van de wedstrijd tegen Reiger Boys al gekopieerd.
Gelukkig werd ik door mijn team terechtgewezen.
In een eindelijk eens gezellig drukke Opgang knokte Hovo zich nog voor de rust terug in de wedstrijd.
Na een prachtige pass van Marjan Brouwer kon Eke Wardenaar de bal met het hoofd verlengen voor de 1 – 3._FER2407 15023_Hovovr-ZOU(small)
De aansluitingstreffer van Melissa Janssen betekende dat er in ieder geval nog een spannende tweede helft zou volgen.
Zuidoost United weet dat het met de aanwezige technische kwaliteit altijd kansen zou krijgen maar liet in de eerste helft na om de voorsprong te vergroten, aan de andere kant was daar de kwetsbaarheid in de omschakeling waardoor Hovo misschien al in de eerste helft de gelijkmaker had moeten maken.
Die viel al snel na de rust, Stefanie lette goed op en ging door waar de tegenstander bleef staan, Melissa werd op maat bediend en schoot met haar tweede van de avond de gelijkmaker op het bord, 3 – 3.
In de periode na de gelijkmaker was Hovocubo het betere team, natuurlijk kreeg Zuidoost nog de nodige kansen maar Nanouk Groentjes haalde wederom een hoog niveau en het hebben van een uitstekende keeper is ook een kwaliteit.
Aan de andere kant van het veld…als je het niet hebt gezien geloof je het bijna niet.

De_FER2532 15023_Hovovr-ZOU(small) voorsprong voor Hovo leek een kwestie van tijd maar ondanks een groot aantal goede tot zeer goede kansen bleef de 4 – 3 uit.
Als dan kort voor tijd door een schot wat kort voor Nanouk van richting werd veranderd de 3 – 4 valt…
Objectief gezien konden we deze wedstrijd verliezen, na een snelle en flinke achterstand en met de nodige kansen voor de tegenstander had de eindstand er ook anders uit kunnen zien.
Maar…net zo objectief, als je sterk terugkomt en na de gelijkmaker misschien wel meer kansen krijgt dan de tegenstander…laat je vanavond drie punten liggen.

Selectie Hovocubo:

1. Mariel van de Geer 4. Melanie Snoeijink 5. Eke Wardenaar 6. Suzanna Deckers 8. Stephanie Buitendam 9. Bouchra Aitlhou 10. Stefanie Gorter 11. Melissa Janssen 12. Nanouk Groentjes 14. Marjan Brouwer.

Te­leur­ge­steld in Hovo vrou­wen

Bron: Noord Hollands Dagblad

,,Schan­da­lig”, briest Rudy Mon­den. De trai­ner van de vrou­wen van Ho­vo­cu­bo is meer dan te­leur­ge­steld in zijn ploeg. Te­gen Zuid Oost Uni­ted ver­loor die in ei­gen huis met 3-4. ,,Wij had­den niet 4-3 moe­ten win­nen, maar wel 8-3. Of meer.”

Te­gen de Am­ster­dam­mers be­gon Ho­vo­cu­bo slecht. ,,Na ze­ven mi­nu­ten ston­den we 0-3 ach­ter. Daar­na heb­ben we kans op kans ge­sta­peld. Als je meer­de­re ke­ren al­leen, of zelfs met z’n twee­tjes, op de kee­per af­gaat en je schiet de bal niet eens tus­sen de pa­len of steeds recht op hun kee­per af dan is dat ge­woon ere­di­vi­sie-on­waar­dig.”