Hovocubo overrompeld door Watergras

Fouten Nekken Hovocubo

Niets aan de hand, je komt op een vroege comfortabele 1-3 voorsprong  en de wedstrijd zou simpel uitgespeeld moeten worden. Op aangeven van Amir Molkârâi knalt Issam el Bakkali de 0-1 lekker binnen. Enkele minuten later wordt er slordig verdedigd waardoor de gelijkmaker op het bord komt. Maar twee keer fantastisch CSBu42BWcAIgdRecombinatie spel tussen Appie Attahiri en Mats Velseboer bezorgt voor de 1-3 met Mats twee keer in de afronding. So far so good. Maar Watergras gaf zich nooit gewonnen en durfde gedurende de hele wedstrijd vooruit te gaan. En met hun opportunistische spel wisten ze het Hovo erg moeilijk te maken. Tel daarbij het hoge aantal unforced errors en je komt uit op een spelverloop die je vooraf niet gedacht had.
Met een 2-3 voorsprong ging Hovocubo de kleedkamer in. Er werd gewezen op gemakzuchtig spel van het collectief, maar ook op de goede combinaties en de goede goals.
Vanaf de aftrap in de tweede helft  werd Hovo overrompeld door het agressieve aanvallen van de thuisploeg en en raakte de kluts kwijt. En zo werd de achterstand in no-time omgezet in een 4-3 voorsprong voor de ploeg uit Gouda. Een 10-m trap werd door Mats er goed ingeschoten en Hovo deed weer mee. GZV bleef echter aandringen en er kon niet voorkomen worden dat er opnieuw tegen een achterstand aangekeken werd: 5-4. Met nog een aantal minuten op de klok moesten er risico’s genomen worden, want op een andere manier scoren zat er niet in. Mats werd door Sander van Dijk ingezet als vijfde veldspeler. Het alles of niets spelletje die voor Hovo in het verleden regelmatig alles opleverde, maar ook regelmatig niets. Vanuit eigen helft werd er vandaag dan ook door Watergras gescoord. In de laatste 3 seconden vond Issam nog wel de aansluiting, maar de tijd was tekort voor meer zodat het bij een 6-5 eindstand bleef. De overtuigingskracht van de promovendus in de eredivisie heeft het gewonnen van de individuele kwaliteiten van Hovocubo.
Luister hier naar het live-verslag van Radio Hoorn:
Luister hier na de nabeschouwing van Radio Hoorn:

Fouten nekken Hovocubo

Bron: Noord Hollands Dagblad

Per­soon­lij­ke fou­ten zijn Ho­vo­cu­bo gis­ter­avond fa­taal ge­wor­den in Gou­da. Pro­mo­ven­dus Wa­ter­gras pro­fi­teer­de na rust van dwa­lin­gen van Den­nis Sel­bach en Sou­fi­a­ne el Ha­ha­oui en boek­te mede daar­door een 6-5 zege.

,,Voor rust was er niets aan de hand”, blikt trai­ner San­der van Dijk te­rug. ,,We wa­ren heer en mees­ter en had­den er wel vier, vijf of zes kun­nen ma­ken. Dat luk­te niet, maar we ston­den nog steeds 2-3 voor.”

In het eer­ste be­drijf maak­te Ho­vo­cu­bo niet alle kan­sen af die het kreeg, maar was de scherp­te voor het doel dus wel vol­doen­de voor een trio tref­fers. ,,Na rust gin­gen die bal­len er niet meer in. Dan houdt Wa­ter­gras na­tuur­lijk hoop en gaat het nog har­der knok­ken voor een re­sul­taat”, al­dus Van Dijk. Het le­ver­de de Gou­wenaren de 3-3 en zelfs de 4-3 op.

,,Wij la­ten de bal snel­ler gaan dan zij, waar­door zij een aan­tal keer aan de hand­rem moesten trek­ken. Dat le­ver­de een tien­me­ter­trap op die Mats (Vel­se­boer, red.) bin­nen­schoot. Zo­wel aan hun vier­de als vijf­de doel­punt gin­gen per­soon­lij­ke fou­ten van Souf en Den­nis voor­af. En dus werd het 5-4.”

Met een ex­tra veld­spe­ler pro­beer­de Ho­vo­cu­bo deze stand nog weg te poet­sen, maar dit pak­te juist ave­rechts uit. ,,Er gaan hier wel meer ploe­gen pun­ten ver­spe­len dit sei­zoen, maar te­gen Wa­ter­gras mo­gen wij er ge­woon geen zes te­gen krij­gen”, be­sloot Van Dijk.