Vrouwen Hovocubo weten eindelijk weer te winnen

De vrouwen van Hovocubo hebben eindelijk weer eens drie punten te pakken. De ploeg van trainer Rudy Monden won de uiterst belangrijke thuiswedstrijd met 3-1 van concurrent Reiger Boys.

,,Ik moet even goed nadenken. Maar de laatste wedstrijd die wij wonnen voorafgaand aan het duel met Reiger Boys, was in november. Wat dat betreft ben ik zeer blij met deze zege. Maar ook op de ranglijst doen we goede zaken. We willen absoluut de nacompetitie ontlopen en dan zijn dit zeer belangrijke punten”, aldus Monden. Hovocubo staat op dit moment tiende en dat zou aan het eind van het seizoen het spelen van de nacompetitie betekenen. Maar met de zege op Reiger Boys is het gat naar plek negen verkleind tot drie punten. Bovendien heeft Hovocubo nog een wedstrijd in te halen.

In het duel met de bezoekers uit Heerhugowaard, kwam de thuisploeg al snel op voorsprong. ,,Wij zetten altijd direct druk en dat leverde meteen balbezit op. We hadden de bal drie keer geraakt of we stonden al 1-0 voor. Al was het een wedstrijd met weinig kansen, waarin beide ploegen goed stonden te verdedigen.” Reiger Boys kwam dan ook langszij dankzij een schot van ver. ,,Zij schoten de bal prachtig in de bovenhoek. Echt, mijn keepster was kansloos.’’

Na de rust bleef het een schaakspel met weinig echte mogelijkheden. ,,We moesten winnen, dus gooiden we het in de slotfase over een andere boeg. Op de training oefenen we vaak al op hoge ballen van achteruit en nu deden we dat in de wedstrijd. Reiger Boys heeft namelijk niet veel lengte. Natuurlijk, heel vaak gaat het mis met die hoge ballen. Maar twee keer pakte het wel goed uit en dat leverde twee goals op. Voor een keeper kunnen hoge ballen namelijk erg lastig zijn. Ja, dit is heerlijk. En de meiden hebben er ook keihard voor gewerkt”, vervolgde Monden tevreden.

Hovocubo – Reiger Boys 3-1

Huijsman 1-0, Van Ankeren 2-1, Deckers 3-1.

Lees hier het verslag van eredivisie vrouwenzaalvoetbal

 

meer nieuws