Goede uitslag in Amsterdam

Met een gehavende selectie trapte Hovocubo in Amsterdam af tegen de jager op een Play Off plek asv Lebo. Yoshua St. Juste, Youssef Makraou, Amir Molkârâi, Mukhtar Suleiman, ontbraken.

Lebo begon scherp aan het duel en Hovocubo moest even wakker geschudt worden om goed bij de les te blijven. Gelukkig was Barry de Wit vanaf het begin alert en hield hij de eerste Amsterdamse doelpoging tegen. Daarna golfde het spel over en weer met goede kansen voor beide ploegen met twee goed keepende doelmannen. Het is dan ook pas halverwege de eerste helft dat er een goal valt. Wanneer Faisal Mellah op volle snelheid een counter namens Hovocubo inzet om dan vervolgens Mats Velseboer aan te spelen die een hoge bal op Karim Mossaoui aflegt en die verder een volley speelt richting Faisal zadat hij de bal in het doel kan koppen. Dan lijken de teams met 1-0 de rust in te gaan, maar wanneer drie seconden voor de rust opnieuw Faisal Mellah de bal onderschept en zijn maatje Zakaria Amrani aanspeelt schiet Zaka vanaf de linker kant de bal in het netje.

In de tweede helft is het al redelijk snel dat Mats Velseboer op aangeven van Mossaoui de marge met een doelpunt vergroot. Toch laat een treffer van Lebo ook niet lang op zich wachten: Ike Neil toont zijn klasse in de tegentreffer die volgt. Dan lijkt het weer een wedstrijd te worden maar wanneer doelman Marcel Ons gepasseerd lijkt staat Omar Tissoudali op de doellijn om met zijn handen de bal tegen te houden. Uit de penalty die daarop volgt scoort Zakaria Amrani de vierde goal voor Hovocubo. Hoewel hierna Lahcen Bouyouzan en (2x) en Mats Velseboer (2x) de stand naar acht goals brengen is het van een walk over geen sprake. Hovo speelt weer erg goed voetbal en Lebo geeft zich absoluut niet gewonnen en blijft de aanval zoeken. In de laatste minuten krijgt Omar Zakri ook nog speeltijd. Een uitbraak van Lebo wordt in de slot minuut onschedelijk gemaakt door een tackle van Zakaria Amrani. De scheidsrechters beoordeelden dat dit het neerhalen van een doorgebroken speler was. Hoewel door Hovocubo nog steeds de overtuiging heerst dat het een correct spelen van de bal was, beseffen we dat het voor de scheidsrechters erg moeilijk is om di in een split second zonder beschikbare VAR middelen te beoordelen. In de hierdoor ontstane ondertal situatie scoort Zaid el Morabiti de 2-8 en in de zoemer Ike Neil de 3-8.

Een mooie score voor Hovocubo die zich kan gaan opmaken voor de strijd om een finale plek in de KNVB Beker tegen verliezend finalist van vorig jaar FC Eindhoven. Deze wedstrijd wordt gespeeld in de Indoorsportcentrum aan de Theo Koomenlaan 1 in Eindhoven.

VAR momentje Zakaria Amrani:

Lees hier het verslag op Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag op eredivisiezaalvoetbal.nl

Lees hier het verslag van Het Amsterdamsevoetbal.nl

Hovocubo beleeft uitstekende generale

Bron: Noordhollands Dagblad

Hovocubo lijkt klaar voor de halve finale van de beker. De mannen van Sander van Dijk wonnen gisteravond in de competitie met 3-8 van ASV Lebo en toonden aan in vorm te zijn voor de bekerkraker van volgende week vrijdag tegen FC Eindhoven.

Met nog een kleine kans op de play-offs, stond er gisteravond voor ASV Lebo veel op het spel. Voor Hovocubo was de winst iets minder belangrijk. De Hoornse formatie lijkt al zeker van een eindnotering in de top-4, maar wil het seizoen wel zo hoog mogelijk eindigen. En dit resulteerde in een overtuigende overwinning, ondanks dat Hovocubo het moest doen zonder Amir Molkarai, Youssef Makraou, Yoshua St. Juste en de geschorste Mukhtar Suleiman. De landskampioen zocht met een 2-0 voorsprong de kleedkamer op, waarna de voorsprong na de pauze verder werd uitgebouwd.

,,We hadden het zeker in het begin moeilijk. Zoals verwacht gaven zij volle bak druk en ze kregen dan ook wat kansjes. Maar gelukkig stond Barry de Wit goed te keepen”, aldus Hovocubo-speler Zakaria Amrani.

Uiteindelijk kwam de landskampioen in een sterkere fase via een kopdoelpunt van Faisel Mellah op voorsprong, waarna Amrani vlak voor rust de 0-2 aantekende. ,,Dat was echt drie seconde voor de zoemer, dus dan ga je toch met een ander gevoel de rust in. Voor Lebo was het een mentale tik.”

Na de rust lukte het de thuisploeg niet meer om het goede spel van de eerste helft te continueren. ,,We lieten na de pauze onze klasse zien. Lebo had ook niet meer de kracht om volle bak druk te zetten”, vervolgde Amrani, die zelf in de slotfase met rood naar de kant werd gestuurd na een overtreding op een doorgebroken speler. ,,Zij scoren daarna nog twee keer, maar gelukkig ben ik er volgende week vrijdag gewoon bij tijdens de kraker tegen Eindhoven. De rode kaart telt namelijk niet in de beker.”

Op de rode kaart na, kon Amrani niet anders dan tevreden zijn met de confrontatie tegen de hoofdstedelingen. ,,Lebo beschikte over een fitte groep, terwijl er bij ons een aantal jongens ontbraken. Als je dan met 3-8 wint, heb je het gewoon uitstekend gedaan.”

Na de bekerconfrontatie tegen FC Eindhoven vervolgt Hovocubo de competitie op 8 maart tegen White Stones.

ASV Lebo – Hovocubo 3-8

Mellah 0-1, Amrani 0-2, Velseboer 0-3, Amrani 1-4 (pen), Bouyouzan 1-5, Velseboer 1-6, Velseboer 1-7, Bouyouzan 1-8.