Makkelijke avond en ruimte voor debutanten

Hovo trad tegen zvv Eindhoven zonde Dave Stet, Faisel Mellah, Youssef Makraou en Amir Molkârâi maar met Tjerk Thuring, Handrit Hoxhaj en debutanten Omar Zakri en Dave Severins.

Al snel bleek Hovocubo te sterk. Veel te sterk. De Eindhovenaren liepen voortdurend achter de feiten aan. Met doelpunten van Karim Mossaoui (2x), Lahcen Buyouzan (2x), Yoshua St. Juste, Mats Velseboer en Kevin Tromp en maar liefst 5 assists van Heerhugowaards Trots gingen de mannen van Sander van Dijk rusten. In de tweede helft werden de teugels wat losgelaten en mochten debutanten  Dave Severins en Omar Zakri hun eerste minuten maken voor het vlaggenschip. En vooral de invalbeurt van de jonge Omar die zijn trouwe inzet beloond zag worden bedankte zijn trainer met twee goals waarvan vooral met de laatste zorgde ervoor dat de handen goed opelkaar gingen. Hij wipte de bal om hoog over keeper en verdediger heen alsof hij deze mikte om in de basketbal ring te krijgen. Magistraal! Enige smet op de wedstrijd was het struikelen van een doorgebroken aanvaller over de voet van Mukhtar Suleiman zodat hij met rood naar de kleedkamer mocht. Doelpunten in de tweede helft: Zakaria Amrani, Yoshua St. Juste, Omar Zakri (2x). De ere treffer van de bezoekers in de ondertal van Hovocubo werd gescoord door Jamie Dekkers.

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag van eredivisiezaalvoetbal.nl

Machine draait op volle toeren

De machine die Hovocubo heet, toonde vorige week wat roestplekjes. Er werd op een knullige manier verloren van ZVV Volendam en dus kreeg de zaalvoetbalploeg van Sander van Dijk vrijdagavond de kans om het eigen gereedschap weer optimaal te laten werken. En dat lukte. Laagvlieger ZVV Eindhoven werd na vooral een aantrekkelijke eerste helft vol mooie doelpunten met een 12-1 nederlaag terug naar Brabant gestuurd.

Natuurlijk, de tegenstander was er ook naar. ZVV Eindhoven scharrelde dit seizoen pas acht punten bij elkaar en vecht tegen degradatie. Landskampioen Hovocubo speelt daarentegen voor een nieuw kampioenschap en het verschil tussen beide kampen was dan ook groot. Gelukkig viel er voor het publiek toch nog genoeg te genieten. Hoewel de bezoekers een paar keer dom balverlies leden, toonde de thuisploeg vooral ook haar eigen kracht. Namelijk via snelle combinaties een opening creëren. Dit resulteerde in de eerste helft onder meer in een heerlijke treffer van aanvoerder Yoshua St. Juste. Al was de stift van Karin Mossaoui bij de 6-0 nog een stuk fraaier. Echt, voor de spelers van Hovocubo was het een feestje om op de vloer te staan. Voor ZVV Eindhoven was het vooral een martelgang.

De Brabanders kregen in de eerste helft dan wel een paar prima kansen, maar iedere keer opnieuw etaleerde doelman Barry de Wit zijn klasse. Zo dacht Ieljas Achenteh bijvoorbeeld de ban te breken met een schot in de linkerhoek, alleen was daar De Wit die de bal met een snelle duik weg tikte.

Na de pauze duurde het lang voordat Hovocubo opnieuw vuurwerk liet zien. ZVV Eindhoven had de zaakjes verdedigend iets beter op orde, terwijl de scherpte bij Hovocubo wat ontbrak in de eindfase. Grote kansen waren niet besteed aan Mukhtar Suleiman en het duurde eveneens even voordat Zakaria Amrani zijn naam op het scorebord zette. Dit gebeurde uiteindelijk wel op de voor hem typerende wijze, door naar binnen te kappen en met links een gaatje te vinden. Van een saai slotstuk was echter geen sprake. De thuisploeg oogstte applaus dankzij een heerlijk debuut van debutant Omar Zakri. De speler die normaal in het tweede acteert, wipte de bal grandioos over de verbouwereerde sluitpost van ZVV Eindhoven. En daarmee toonde Hovocubo aan dat de nederlaag vorige week tegen ZVV Volendam slechts een incident was.

,,De eerste helft was gewoon genieten. Er zaten een paar prachtige aanvallen tussen met heerlijke goals. We hadden ook echt wat goed te maken”, aldus Hovocubo-trainer Sander van Dijk, die wel zag dat de tweede helft iets minder was dan deel één. ,,Vooral in de beginfase van de tweede helft verliep het wat moeizaam. Wel was er de gelegenheid om onder meer Dave Severins en Omar Zakri te laten debuteren. En de stift van Omar was een lust voor het oog.”

Hovocubo – Eindhoven 12-1

5. Mossaoui 1-0. 7. I. Achenteh 2-0 (e.d), 11. Bouyouzan 3-0, 12. St. Juste 4-0, 15. Velseboer 5-0, 16. Mossaoui 6-0, 17. Velseboer 7-0, 20. Bouyouzan 8-0, 32. Amrani 9-0, 36. St. Juste 10-0, 37. Zakri 11-0, 38. Zakri 12-0, 40. Dekkers 12-1.