Rechtstreeks geplaatst voor halve finale

Er zou nog twee keer gewonnen moeten worden door Hovocubo om directe plaatsing halve finale af te dwingen. Vandaag tegen asv Lebo en volgende week tegen directe concurrent FC Marlene. Maar onverwachts liep het toch anders. Hovocubo is niet meer in te halen door FC Marlene. Asv Lebo heeft zich inmiddels verzekerd van de vierde plaats en kan niet meer zakken of stijgen.

Tegen Lebo begon Hovo op de zelfde manier als dat het de laatste weken doet. Als een diesel. De motor moet eerst goed warm draaien en pas in de tweede helft loopt deze goed. Mouad Belhacen zorgde in de zevende minuut voor een voorsprong voor de bezoekers maar na de gelijkmaker van Abdessamad Attahiri en een goede interventie van Iliass Bouzit konden de twee ploegen in een 2-1 voorsprong voor Hovocubo gaan rusten.

In de tweede helft werd het klasseverschil steeds meer zichtbaar en Hovocubo liep uiteindelijk uit naar 5-1.

De verrassing voor Hovocubo kwam met het bericht uit Eindhoven waarin het tegen onze stadsgenoot niet verder kwam dan een 3-3 gelijk spel en de nederlaag van FC Marlene tegen een gedreven BE’79. Hierdoor is Hovocubo door FC Marlene niet meer in te halen, ook al wint Marlene aanstaande vrijdag van Hovocubo.

In de laatste speelronde kan Hovocubo die nu nog de eerste plaats bezet wel nog naar de tweede plaats zakken wanneer punten laat liggen tegen Marlene en Eindhoven wint van Volendam. De resultaten van aankomende vrijdag zullen bepalend zijn voor het wedstrijdschema in de Play Offs.

De wedstrijd tegen Marlene vindt vrijdag 13 mei om 21.15 uur plaats in de Waardergolf. Bent u er ook? Tickets zijn te bestellen op de website van FC Marlene

Middagzege blijkt in de avond goud waard

Hovocubo nu al zeker van plek in de halve finale

In de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen bleek Hovocubo een paar maatjes te groot voor ASV Lebo. Vooral dankzij een productieve tweede helft boekte de ploeg uit Hoorn zondagmiddag een 5-1 zege. En omdat concurrent FC Marlène in de avond verloor, is Hovocubo nu al zeker van plek in de halve finale van de play-offs.

Eerste of tweede worden in de competitie. Het is volgens Hovocubo-trainer Sander van Dijk lood om oud ijzer. Maar derde worden, dat wil hij niet. ,,Want dan moet je toch weer extra wedstrijden spelen”, sprak de coach na de wedstrijd tegen ASV Lebo.

Het vizier werd zondag aan het einde van de middag dan ook al langzaam op de uitwedstrijd bij FC Marlène gericht. Immers leek het voor de hand te liggen dat vrijdag de beslissing zou vallen in de strijd om de bovenste twee plaatsen. Maar zo rond de klok van 20 uur werd duidelijk dat Hovocubo nu al zeker is van een plek in de halve eindstrijd.

De Heerhugowaarders verloren namelijk verrassend van Be’79 en dat betekent dat de ploeg uit Hoorn al zeker is van een plek bij de eerste twee. En zo ontvingen de mannen van Van Dijk een heerlijk cadeautje na toch al een mooie voetbalmiddag.

Hoewel de Amsterdammers in de eerste helft op het scorebord nauwelijks onderdeden voor Hovocubo was de thuisploeg duidelijk de sterkste. Vanaf minuut één dicteerde de bekerwinnaar het spel en dat leverde een aantal fraaie combinaties op. Toch pakten de bezoekers de leiding. Na een fraaie aanval van Hovocubo profiteerde Mouad Belhacen vanuit de counter. Maar lang hield de voorsprong geen stand. Appie Attahiri en Iliass Bouzit zorgden ervoor dat Hovocubo met een voorsprong de kleedkamer opzocht.

In de tweede helft kreeg Hovocubo loon naar werken. ASV Lebo had steeds meer moeite om het hoge baltempo bij te benen en werd zo nu en dan zelfs volledig weggespeeld. Met name smaakmaker Soufian Charraoui slalomde veelvuldig door de verdediging en gaf de wedstrijd zo extra cachet. Ook een passeerbeweging van doelman Dave Stet, die met veel vertrouwen een sleepbeweging inzette, kon op applaus rekenen van het publiek. En dan was er nog de heerlijke 4-1 van Hicham Aklalouch, die ondanks zijn weinige speelminuten met veel vertrouwen het dak van het doel vond.

,,We hebben Lebo echt kapot gespeeld. Voor rust hadden we misschien vaker moeten schieten, maar dat hebben we na de pauze meer dan goed gemaakt. Het spel zag er echt goed uit. Natuurlijk kan het nog beter, maar dit geeft vertrouwen voor de aankomende weken”, sprak Van Dijk, die vlak voor het einde vanaf de bank vernam dat de andere concurrent, FC Eindhoven, punten verspeelde tegen Veerhuys.

Maar het mooiste nieuws kwam dus op het moment dat De Opgang al lang leeg was. Want met nog één wedstrijd te spelen, is Hovocubo al zeker van een plekje in de halve finale van de play-offs.

zaalvoetbal eredivisie

Hovocubo

ASV Lebo5-1

7. Belhacen 0-1, 13. Attahiri 1-1, 18. Bouzit 2-1, 23. Charraoui 3-1, 32. Aklalouch 4-1, 37. Charraoui 5-1