Hovocubo sluit af met koppositie

De laatste wedstrijd in de reguliere competitie is tegen FC Marlene winnend afgesloten. Met 49 punten en een doelsaldo van +47 in de kampioenspoule is Hovocubo als eerste geeindigt en heeft hiermee in de Play Offs voor het Nederlands kampioenschap het thuisvoordeel. Een doelsaldo waar je overigens alleen maar trots op kunt zijn. 80 doelpunten voor en 33 tegen in de tweede competitiefase. Tel je daarbij het doelsaldo van de eerste fase bij (94-25) dan heeft Hovocubo totaal 174 doelpunten gescoord en 58 geincasseerd.

Maar om dit resultaat te verkrijgen moest eerst nog tegen FC Marlene gespeeld worden. Hovocubo was reeds verzekerd van directe plaatsing in de halve finale. Marlene moest winnen en dan zou FC Eindhoven moeten verliezen van RKAV Volendam om dat ook te verkrijgen.

Faisal Mellah ontbrak doordat hij tegen asv Lebo een vijfde gele kaart kreeg en bij FC Marlene ontbrak Stefan Dol door een directe rode kaart tegen FC Eindhoven. Hovo ging niet scherp van start. Toonde te weinig beleving en Marlene ging er duidelijk voor. Mo Attaibo en Younes Daari brachten de thuisclub op een 2-0 voorsprong. Na tien speelminuten begint de Hovo-motor te draaien en met treffers van Hicham Aklalouch en Abdeassamad Attahiri wordt de stand gelijk getrokken en gaan beide teams rusten.

In de tweede helft neemt Marlene het heft weer in handen. Binnen vier minuten brengen Amir Molkârâi en Mo Attaibi hun club weer op voorsprong. Maar het laatste kwartier toont ovocubo weer strijd en kwaliteit. Amin Amghar, Soufian Charraoui (2x), Iliass Bouzit (2x) en Abdessamad Attahiri zorgen met hun goals dat de wedstrijd volledig kantelt. Martin van Eeuwijk scoort tussendoor nog één keer voor de blauwhemden, maar het mocht niet baten. Hovo was weer op stoom en deed wat het moest doen.

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Hovocubo sluit seizoen af als koploper en krijgt langer rust

Bron: Noordhollands dagblad (Dagblad voor Westfriesland)

 De eredivisie zaalvoetbal maakt zich op voor de play-offs om de landstitel. Voor Hovocubo begint deze een week later dan voor de meeste andere ploegen. Het is te danken aan de eerste plaats in het reguliere seizoen.

zaalvoetbal Eredivisie

Vrijdagavond werd er in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen in Heerhugowaard gewonnen van FC Marlene. Een 2-0 én een 4-2 achterstand werden omgebogen in een 5-8 zege. Trainer Sander van Dijk is tevreden. ,,Als je de tweede fase van het seizoen ingaat als de nummer drie en je bent veertien wedstrijden later koploper, dan stemt dat tevreden.’’

Hovocubo stroomt als koploper in de halve finales van de play-offs in. Het zal vermoedelijk weer tegen FC Marlene zijn, dat daarvoor wel moet afrekenen met de winnaar van BE’79-AGOVV. ,,Wij hebben nu een weekje langer rust’’, zegt Van Dijk. Zijn ploeg neemt er een positief gevoel mee in: ,,We hebben FC Marlene een tik uitgedeeld door uiteindelijk redelijk eenvoudig te winnen.’’

Tegenstander van FC Marlène bekend na extra plaatsingsduel

Bron: Noordhollands dagblad (Alkmaarsche Courant)

Stappen de zaalvoetballers van FC Marlène vrijdagavond in de bus richting Berkel-Enschot of gaat de reis richting Apeldoorn?

zaalvoetbal Eredivisie

Dar wordt vanavond duidelijk als BE’79 en AGOVV in de extra plaatsingswedstrijd voor de kwartfinales van de play-offs tegenover elkaar staan. De winnaar mag komend weekend twee keer opnemen tegen FC Marlène, dat na 5-8 nederlaag van afgelopen vrijdag tegen Hovocubo definitief op de derde plaats van de eredivisie eindigde. De Heerhugowaarders hebben dan zondag thuisvoordeel in de tweede wedstrijd van de kwartfinale.

De technische staf van Marlène is niet van plan vanavond de mogelijke tegenstander in Brabant te bekijken. ,,Coach Jeroen de Groot en ik hebben daar wel aan gedacht, maar het lijkt ons beter om de training voorrang te geven’’, vertelde teammanager Carlo van der Waals. ,,Er is nog genoeg werk te verzetten.’’ Wel zal hij met een schuin oog de wedstrijd via een livestream volgen en de belangrijkste beelden met de ploeg delen. ,,In de reguliere competitie is BE’79 een taaie tegenstander gebleken. Daar wil onze ploeg nu wel eens mee afrekenen. Ook het spel van AGOVV Apeldoorn heeft voor onze groep geen verrassingen.’’

Overigens gaat Marlène er niet vanuit dat de geschorste Stefan Dol, die ook vrijdag tegen Hovocubo ontbrak, er in de kwartfinale erbij is. Van der Waals: ,,We hebben beroep bij de KNVB aangetekend tegen de hoogte van zijn schorsing van vijf wedstrijden. We wachten dat af.’’

Fotoverslag Michel Bes

 

meer nieuws