Belangrijke punten behaald

Op de verjaardag van Hovocubo moesten er belangrijke punten behaald worden om de tweede plaats op de ranglijst te consolideren. FCK/De Hommel is grote club in naam, maar we weten dat ze het op dit moment enorm moeilijk hebben. Behaalden in Groep A na de split ook slechts negen punten. Maar de aanwezige kwaliteit en scorend vermogen is dusdanig dat Hovo toch er niet te makkelijk over mag denken. Een sterke tegenstander.

Binnen de minuut was het raak. Iliass Bouzit schiet de 0-1 binnen en een makkelijke avond lijkt geboren. Echter het maken van een vervolgdoelpunt ondanks de vele kansen bleef uit en daar waar je hem zelf niet maakt, maakt de tegenstander hem wel. Younes Hadouir zorgt voor de gelijkmaker. Soufian Charraoui zet via een been van de verdediging vervolgens Hovocubo weer op voorsprong waarna Aboubakr Ouahddouh weer gelijk maakt. En zo gaan beide teams rusten.

In de tweede helft schroeft Hovocubo het tempo op. De inzet van Lahcen Bouyouzan gaat (wederom via een lichaamsdeel van de Hommelse defensie) er in en Abdessamad Attahiri, Mats Velseboer en Illiass Bouzit (2x) brengen de score naar zeven goals. Anouar Boukhari doet nog iets tegen waardoor de eindstand 3-7 en drie belangrijke punten in de tas.

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Hovocubo op koers voor directe kwalificatie voor halve finales

Bron: Noordhollands Dagblad

Hovocubo is goed aan de weekenddubbel in de eredivisie zaalvoetbal begonnen. De Hoornse ploeg versloeg vrijdag FCK/De Hommel, de nummer vijf van de ranglijst. Door de 3-7 zege in Den Bosch behoudt Hovocubo de tweede plek die toegang tot de halve finales van de play-offs geeft.

Hovocubo ging flitsend van start. Al binnen een minuut opende Illias Bouzit de score. De Brabanders moesten even bijkomen van de snelle tegenslag, maar in de tiende minuut zag Youness Hadaouir kans het evenwicht in de score te herstellen. Nadat Soufian Charraoui de bezoekers opnieuw aan de leiding had gebracht zorgde Aboubakr Ouaddouh er vlak voor rust voor dat de teams met een 2-2 tussenstand de kleedkamer opzochten.

Aan begin van de tweede helft maakte Hovocubo het verschil. Via treffers van Lahcen Bouyouzan, Appie Attahiri, Mats Velseboer en Bouzit liep de ploeg uit naar 2-6. De Hommel sputterde via Aouar Boukhari 3-6 nog even tegen maar met zijn derde treffer tekende Bouzit voor de 3-7 eindstand.

Zondag speelt Hovocubo de thuiswedstrijd tegen ASV Lebo, de huidige nummer vier.