Hovo strikes back

Na een nederlaag tegen HV/Veerhuys en een gelijk spel tegen RKAV Volendam was dit weer een broodnodige overwinning. Maar wel één van formaat. De laatste overwinning dateert van de bekerfinale tegen de zelfde tegenstander als vanmiddag. Toen was het 2-5. Vandaag 6-1.

Al snel viel het eerste doelpunt: 0-1 door captain Oualid Saadouni. Hoewel Hovocubo best goed speelde en veel kansen had ging het met een achterstand de rust in. Hierin speelde keeper Manuel Kuijk een glansrol in met fantastische reddingen.

De tweede helft werd er een extra tandje geschakeld en daar hadden de Eindhovenaren geen antwoord op. In minuut 25 viel de gelijkmaker van Yoshua St. Juste. Hovocubo speelde goed en steeds beter. Eindhoven kwam niet meer aan te pas. Abdessamad Attahiri, Iliass Bouzit (2x) en Soufian Charraoui (2x) bepaalden de eindstand op 6-1.

Wedstrijd van hoogstaand niveau!

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag van Eindhovensdagblad

Hovocubo staat op in topper

Bron: Noordhollands Dagblad

Echt een ongelofelijke bazengoal van Yoshua St. Juste

Na twee teleurstellende resultaten tegen mindere ploegen, liet Hovocubo in een zinderend duel tegen koploper FC Eindhoven zien wat het waard is.

Hovocubo heeft in een rechtstreeks duel met FC Eindhoven een flinke tik uitgedeeld in de titelstrijd. De ploeg van trainer Sander van Dijk wint zondagmiddag na een ijzersterk optreden met 6-1 en dat zorgt voor een euforische sfeer in sporthal De Opgang in Zwaag.

Het lukt Van Dijk amper om zijn verhaal te doen na de overwinning. Hij en zijn ploeg worden door het thuispubliek overladen met complimenten. Het lijkt bijna alsof iedereen in de zaal die persoonlijk wil overbrengen aan de trainer: ’reclame voor de sport’, ’wat een klasse!’ en ’die tweede helft was echt niet normaal’. Van Dijk geniet ervan. ,,Mooi toch. Die betrokkenheid is geweldig’’, zegt Van Dijk als hij net afscheid heeft genomen van drie trouwe supporters. ,,Die zijn er altijd. Ook bij de trainingen komen ze kijken. Ze zijn er vaker dan mijn eigen spelers’’, lacht Van Dijk.

Opperbest

Ja, de stemming is opperbest bij Hovocubo. Logisch. Want na een nederlaag tegen Veerhuys en een gelijkspel tegen Volendam was er toch sprake van een mindere periode. Maar de eclatante overwinning op FC Eindhoven heeft daar een einde aan gemaakt. Overigens ging dat aanvankelijk niet zo makkelijk als de uitslag doet vermoeden.

Eindhoven komt na drie minuten op voorsprong via Oualid Saadouni en in die openingsfase maakt de thuisploeg nog een wat twijfelachtige indruk. Lang duurt dat niet overigens. Al snel na de achterstand krijgt Hovocubo meer grip op de wedstrijd en komen er kansen. Maar ja, FC Eindhoven-doelman Manuel Kuijk passeer je niet zomaar. ,,Niet normaal. Hij pakte in de eerste helft werkelijk alles.’’

Vooral de redding op het vlammende schot van Mellah Faisal was er een om in te lijsten. Maar ook op inzetten van onder andere Iliass Bouzit, Mats Velseboer heeft Kuijk een antwoord. Hoewel Hovocubo-doelman Dave Stet in het eerste bedrijf ook een paar keer handelend moet optreden, heeft hij het een stuk rustiger dan zijn collega. Het zorgt ervoor dat de ruststand 0-1 is.

,,We maakten ons echter geen zorgen’’, blikt Van Dijk terug. ,,We hadden er vertrouwen in. Het was zaak dat we gedisciplineerd en volwassen bleven spelen. En dat deden we. Het was gewoon wachten op die goal.’’ En die goal komt er in de 25e minuut. Joshua St. Juste laat zijn klasse zien door na een weergaloze actie doelman Kuijk dan eindelijk te passeren. ,,Een ongelofelijke bazengoal van Joshua’’, jubelt Van Dijk. ,,Hoe hij hem uitkapt. Een wereldgoal.’’

Na de goal is Hovocubo bevrijd en lijkt de ploeg te beseffen dat dit hét moment is om FC Eindhoven over de knie te leggen. Nog geen vijf minuten later staat de thuisploeg via Abdessamad Attahiri en Iliass Bouzit op 3-1 en zijn de Brabanders geklopt. Via twee treffers van Soufian Charraoui en nog een van Bouzit loopt Hovocubo uit naar 6-1. ,,Als we iets scherper waren geweest, hadden we nog wel vijf keer kunnen scoren. We waren vandaag gewoon een klasse beter dan FC Eindhoven en dat voelt erg goed.’’

De overwinning is voor Hovocubo belangrijk met het oog op een plek bij de eerste twee in de kampioenspoule. De nummers 1 en 2 stromen in de play-offs namelijk in de halve finales in. En spelen zo minder duels dan de andere ploegen. Daarnaast deelt de formatie van Van Dijk, na de overwinning in de bekerfinale, weer een ferme tik uit aan FC Eindhoven, een van de voornaamste concurrenten in de titelstrijd.

zaalvoetbal eredivisie

HovocuboEindhoven 6-1

3. Saadouni 0-1, 25. St. Juste 1-1, 28. Attahiri 2-1, 30. Bouzit 3-1, 34. Charraoui 4-1, 37. Bouzit 5-1, 39. Charraoui 6-1.