Overtuigd Hovocubo grijpt naar de winst

“Groene Ster uit,altijd lastig”, “Het kan spoken in een volle Baskensburg”. In het verleden zijn regelmatig topploegen, inclusief Hovocubo, in Vlissingen gesneuveld. In de Sporthal waar altijd een goede en gezonde (zaal-)voetbalsfeer hangt. Waar publiek ten alle tijde echte liefhebbers van de sport en op gezonde wijze achter hun ploeg staan. Winst of verlies, het is voor iedere zaalvoetbalclub in de top van Nederland een genot om in een volle Baskensburg te spelen. Alleen de kilometers is een structurele last. Maar daar heeft Groene Ster vaker last van.

Mats Velseboer zat voor één competitiewedstrijd aan de kant door een gele kaart opgelopen tijdens de kampioenswedstrijd in de nacompetitie. verder was de ploeg compleet naar Vlissingen afgereisd.

Het is Hovocubo die direct doet waar het goed in is: sterk positiespel en bekwaam combinatievoetbal. Helaas is dit niet een garantie voor foutloos. Een breedtepass van Zakaria Amrani wordt onderschept door Sandee en die weet de bal langs keeper Dave Stet te schieten. Zo komt de thuisploeg op voorsprong. De Zeeuwse vreugde duurt echter niet lang want Faisel Mellah maakt gelijk na een prima uitgespeelde aanval. Een schot van Amir Molkârâi en een zeer fraaie Hovocubo aanval met als eindstation Lahcen Bouyouzan, een penalty van Molkârâi en een onderschepping van Faisel Mellah bezorgen Hovocubo de 1-5 ruststand waar niets op valt af te dingen. Met name bij de 1-3 kreeg de ploeg uit Hoorn de handen van het publiek goed op ekaar.

In de tweede helft blijft Hovocubo heersen. Het loopt it naar 1-7 waarna Groene Ster coach en oud-Hovocubaan Samir el Yaaquobi besluit om Josimar Patinama als vijfde veldspeler in te zetten. Dit bezorgt de thuisploeg een aantal goals in eigen voordeel, maar ook in nadeel. Uiteindelijk wordt de uitslag 4-10 en neemt Hovocubo op basis van doelsaldo de tweede plaats in op de ranglijst.

Hovocubo is niet zuinig met treffers in Zeeland

Bron: Noordhollands Dagblad

VLISSINGEN Hovocubo heeft flink uitgehaald in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Op bezoek bij Groene Ster Vlissingen haalde de regerend landskampioen tien keer succesvol de trekker over. Het was goed voor een 4-10 overwinning. De Hoornaars verdeelden de treffers in de Zeeuwse sporthal Baskenburg keurig over beide speelhelften. Toch was het de thuisclub die de score opende. Groene Ster reageerde attent op een onzuivere breedtepass van Zakaria Amrani en passeerde doelman Dave Stet voor de 1-0. De schade werd echter snel gerepareerd. Het was Faisel Mellah die Hovocubo op het juiste spoor zette en na zijn gelijkmaker liepen de roodhemden weg tot een 1-5 ruststand. Na rust regende het eerst kaarten voordat er weer gescoord werd. Aan de kant van de thuisclub werden Josimar Pattinama en Said Bouzambou op de bon geslingerd en van Hovocubo zagen Yoshia St. Juste en Karim Mossaoui geel. Het was nieuwkomer Lahcen Bouyouzan – met drie treffers topscorer – die het scorebord weer in beweging bracht met de 1-6.

Bekijk hier de samenvatting van Omroep Zeeland

Lees hier het verslag van PZC.nl

Lees hier het verslag van Omroep Zeeland

Lees hier het verslag van Hoornsdagblad.nl

 

meer nieuws