Hovo O19-1 klopt senioren 1 van Sporting S

Vrijdag 7 september stond de eerste “echte” wedstrijd op het programma voor de O19. Het betrof een bekerwedstrijd uit in Schermerhorn tegen het 1e seniorenteam van Sporting S (hoofdklasse).

Eerder deze dag heeft Edo keihard gewerkt om de compleet nieuwe outfit (gesponsord door Hydro West, Jan van Beek Eigentijds Wonen en Primera Blokker en Enkhuizen) te voorzien van alle bedrukkingen. Dankzij deze mensen komt de O19 zeer professioneel voor de dag. Nogmaals hartelijk dank hiervoor! Foto’s van het team in de nieuwe outfit worden z.s.m. gemaakt.

Arie moest het vandaag zonder maatje Ashvin doen die door familie omstandigheden afwezig was, Davy was een weekend weg en verder was de groep compleet. Wat inhield dat het team bestond uit 9 spelers en 1 keeper. Helaas viel Sylvan al snel uit door een blessure.

De bekercompetitie kan gezien worden als een mooie verlenging van de (korte) voorbereiding. Gezien de late vakantie was er helaas niet heel veel tijd voor training en oefenwedstrijden.

In de voorbespreking gaf Arie aan dat de jongens zich voor moesten bereiden op een pittige wedstrijd. De senioren van de Sporting willen natuurlijk niet verliezen van de “jongentjes” van Hovo. De teamafspraken werden nog een keer goed doorgenomen en de mannen hadden er vreselijk veel zin.

Vanaf de aftrap zakte Sporting in op eigen helft. Hovo mocht de bal rondspelen en deed dat met veel geduld en precisie. Het werd al snel duidelijk dat Sporting het met name van het fysieke en verbale spel moest hebben. Veel overtredingen, waaronder een paar harde tackles en veel praten. Op deze manier probeerde Sporting het spel van Hovo te ontregelen. Hovo liet zich echter niet van de wijs brengen en ging hier niet in mee. De duels werden zeker aangegaan maar in balbezit bleef Hovo voetballen.

De eerste keer dat Sporting serieus probeerde een aanval op te zetten was het Dai die de bal prima onderschepte en meegaf aan Jordy. Jordy twijfelde geen moment en schoot de bal vanaf de zijkant diagonaal in de verre hoek. De keeper was kansloos en Hovo had de voorsprong te pakken. Dit was het sein voor Sporting om nog harder en vervelender te gaan spelen. Na een aantal pittige overtredingen van de kant van Sporting viel al redelijk snel de eerste geel kaart. Dezelfde speler sloeg kort hierna een bal zeer bewust met de hand weg en werd hiervoor niet bestraft. Dit had normaliter een tweede gele kaart en dus rood moeten zijn. Kort na deze actie kon de betreffende Sporting speler van een fout achterin bij Hovo profiteren en was het 1-1. Nog voor de rust kwam Hovo weer op voorsprong. Oscar kwam goed door op de linkerkant en bracht de bal hard voor het doel. Remco was goed mee op gekomen en kon de bal bij de 2e paal binnen glijden. Mooie aanvalsopzet met een prima afronding. Doordat Damian nog een aantal prima reddingen verrichtte werd de rust bereikt met 1-2.

In de rust werd kort ingegaan op het spel van de tegenstander en hoe hier de 2e helft mee om te gaan. De verwachting was dat de tegenstander de lijn van de 1e helft zou doorzetten en waarschijnlijk nog een tandje erbij. Dit bleek inderdaad zo te zijn. De 2e helft werd nog harder en er vielen meerdere gele kaarten aan de kant van Sporting. Tot 2 maal toe kon Hovo profiteren van een man-meer situatie, waardoor Hovo door doelpunten van Daigerion en Dani uitliep naar een 1-4 voorsprong.

Toen braken de laatste 5 hectische minuten van de wedstrijd aan. Sporting offerde de keeper op voor een 5e veldspeler en de druk werd opgevoerd. Een spervuur aan schoten kreeg Damian te verwerken. Met nog een minuut of drie te spelen scoorde Sporting de 2-4. Een hard schot werd van richting veranderd en belande achter de kansloze Damian. In de minuten die volgde werd het spel nog grimmiger. Waar Hovo de hele wedstrijd prima omging met het harde spel en de provocaties lukte dat nu niet meer. Het leverde Hovo op de valreep nog een rode kaart op ( 2x geel) en in de slotseconde nog een tegendoelpunt. Hier bleef het gelukkig bij. Hovo stapte dus van het veld af met een dik verdiende 3-4 overwinning. Hovo heeft deze wedstrijd laten zien dat het voetballend en fysiek prima mee kan tegen een hoofdklasser.

Opstelling Hovocubo JO19-1: Damian Gooyers, Dani van Breukelen, Remco Hoogland, Jesper Hoogland, Daigerion Bregieta, Oscar van Beek, Sylvan Kikkert, Jordan Veltrop, Jordy Hoving, Sem Sasburg

Woensdag 12 september gaan de mannen proberen om deze bekerwinst een mooi vervolg te geven. Hovo speelt dan de 1e competitie wedstrijd tegen White Stones. De wedstrijd vindt plaats in Sporthal Zwaag (Munnikenwoud 1, Zwaag) en begint om 20: uur.