Ongelukkig B2 verliest geflatteerd van ZVV Volendam B1, 1-4

Opnieuw voor aanvang personele problemen voor coach Robbin.  Vandaag zijn behalve de langdurig geblesseerde Shem ook Evan en Kaj niet beschikbaar. Gevolg is dat we maar één wissel hebben en dat is wat weinig natuurlijk voor een Topklasse team.  Kaj én Shem, die wel zijn komen kijken, bedienen het scorebord. We spelen tegen ZVV Volendam B1, een team waar we uit ongelukkig met 4-1 van verloren.

De thuisploeg begint sterk aan de wedstrijd, eerste kans is direct voor Robbie die van dichtbij de bal probeert aan te nemen in plaats van direct op doel te schieten waardoor deze kans om zeep wordt geholpen. Volgende kans is voor Tiesto wiens schot door de keeper wordt gekeerd.  Volendam krijgt de eerste kans via een vrije trap die naast gaat. De wedstrijd gaat heen-en-weer en is het aankijken zeker waard. Hovo is in het eerste gedeelte van de 1e helft de betere ploeg.  Aanvoerder Ferry geeft een diepe pass waarbij Robbie de bal uit de lucht moet schieten maar de bal is net te hoog. Daarna zijn er schoten van Tiesto, Thys en Robbie te noteren om aan te geven dat de thuisploeg de nodige kansen creëert, nu nog het afmaken…  Volendam krijgt overigens ook kansen maar gelukkig is keeper Stanley steeds alert en weet schoten te elimineren. Verdedigend heeft de thuisploeg het aardig voor elkaar, met name Thys speelt uitstekend.  Naarmate het 2e deel van de 1e helft vordert krijgen de “wijdbroeken” meer overwicht en moet Hovo achteruit. Dat komt ook doordat Volendam hoog druk geeft waardoor het achterin lastig wordt om op te bouwen. Desondanks krijgt Robbie een 100% kans als hij na een uitstekende solo van Harvey oog-in-oog met de keeper de bal tegen de keeper in plaats van erlangs te schieten.  Dan krijgt drie minuten voor de rust een speler van Volendam de gele kaart na een zware overtreding op Ferry. De betreffende speler had ook zomaar rood kunnen krijgen want hij grijpt Ferry bij de keel.  In de “power-play” situatie probeert Hovo het gaatje te vinden die zou moeten leiden tot de 1-0 maar het gaatje vinden we niet. De één-man-meer situatie duurt overigens slechts één minuut want dan krijgt Harvey na een onschuldig ogend duwtje ook de gele kaart en is het opeens 3-tegen-3.  Desondanks krijgt Robbie na een verre uitgooi van keeper Stanley nog een kans maar opnieuw redt de keeper.  De rust breekt aan met 0-0 en daar zijn de uitstekende keepers aan weerskanten grotendeels voor verantwoordelijk.

Na rust is de eerste kans voor Ferry die goed is doorgelopen maar de keeper op weg naar succes treft. Vijf minuten na rust stappen we aan de linkerkant iets te laat in waardoor een Volendammer de bal keurig mag terug leggen op een ploegmaat die de score opent, 0-1. Twee minuten bestraft de scheidsrechter een overtreding (twee keer terugspelen op de keeper op eigen helft) met een vrije trap en die wordt hard in het doel geschoten en zo staan we al snel in de 2e helft met 0-2 achter.  We proberen terug te vechten en doen dat ook. Volendam, die de 0-2 voorsprong koestert, verdedigt. De vlam slaat weer in de pan als halverwege de 2e helft eindelijk een bres in de verdediging van Volendam wordt geslagen want na een prima aanval, opgezet door Robbie en via Tiesto naar Harvey gespeeld, is het Harvey, die de bal van dichtbij hard tegen de touwen schiet, 1-2.  Dan is Hovo terug in de wedstrijd en gaat op zoek naar de gelijkmaker.  Het is knap van het team met slechts 1 wissel!  Volendam beperkt zich tot afstandsschoten maar daar heeft Stanley geen problemen mee.  Er zijn nog 5 minuten te spelen als coach Robbin het sein geeft om meer druk naar voren te geven om alles-of-niets te spelen, terecht want de gelijkmaker zit erin. Nog geen 30 seconden nadat Robbin de mannen van de thuisploeg meer druk laat zetten is het keeper Stanley die een bal uit wil schieten maar dat te zacht doet waardoor een attente Volendammer de bal ontfutselt en de 1-3 binnen tikt. Een ongelukkige actie van de keeper die zoveel goeie reddingen heeft verricht. In zaalvoetbal gebeuren soms dingen in heel korte tijd dus Hovo probeert nog van alles en krijgt met een vrije schop nog een mogelijkheid, Tiesto schiet de bal op doel maar die wordt van de lijn gekopt.  In de tegenaanval scoort Volendamde 1-4 en beslist daarmee definitief de wedstrijd.

De wedstrijd eindigt met de twee late tegendoelpunten opnieuw in mineur voor de thuisploeg die zeker een punt verdiend hadden om aan deze wedstrijd over te houden. Gek genoeg herhaalt de geschiedenis zich want ook uit hadden we meer verdiend dan 0 punten en verloren we ook met 4-1….   Volgende week nieuwe kans om punten te pakken, dan uit bij Sandow B2.