Geen taart, wel drie punten voor B5 na 12-4 zege.

Na 3 weken rust mogen de B5 talenten hun kunsten weer vertonen. Zelf hebben de “boys” op het laatste moment een scheidsrechter, Jeffrey Mooi, gevraagd omdat de KNVB geen scheidsrechter heeft ingedeeld, het is blijkbaar geen risico wedstrijd. De B5 is compleet en coach Danny heeft de tactiek iets aangepast en speelt met één diepe spits, vaak zullen dat Jasey of Kaj zijn. Tegenstander heeft de eerste vier wedstrijden verloren maar de vijfde wedstrijd werd in een 0-10 winst bij Alpha Tours B2 omgezet, dus geen onderschatting vooraf.

Scheidsrechter Jeffrey Mooi fluit om 19.20 uur voor het begin van de wedstrijd. Eerste kans is voor Kaj die binnen de minuut de bal afpakt en maar IMG_20151028_200034021 151028 B5-Botmeubelen (small)net naast schiet. In de 2e minuut is het Luuk die op de achterlijn de bal op Timo geeft die de bal van dichtbij inschiet, 1-0. Eén minuut later is het Kaj die druk zet, de bal onderschept en de bal met een streep de kruising in jaagt en dan is het al snel 2-0. Hovo blijkt al snel de betere ploeg te zijn en dan is het natuurlijk de vraag hoe hoog de score zal gaan oplopen. De B5 talenten weten ook dat de coaches taart hebben beloofd als we de “0” achterin houden. Eerste schot van Bot is na 8 minuten maar het schot wordt gemakkelijk door keeper Tycho gekeerd. Bijna halverwege de 1e helft is er mooi driehoekje tussen Kaj, Jasey en Timo die de 3-0 scoort. Even later is het Timo die de bal tegen de lat schiet. Het is éénrichtingsverkeer op het doel van Bot. Voetballend is het goed wat de B5 laat zien. Natuurlijk scheelt het een slok op een borrel dat de tegenstander minder is maar er wordt samen gespeeld, iedereen gunt het elkaar en dan voetbal je gemakkelijker. Even is er schrik als Kaj door een ongelukkige actie van de keeper een knietje in zijn rug krijgt maar kan ondanks een pijnlijke rug toch verder voetballen. Rolf is de volgende doelpuntenmaker als hij de tegenstander opjaagt, de bal weet te ontfutselen en de keeper vervolgens kansloos laat, 4-0. En dan gaat het snel, één minuut later is het keeper Tygo die de bal ver gooit op Kaj die de bal prima aanneemt en de bal op de mee gesprinte Rolf geeft die de 5-0 aantekent, mooie snelle goal. Snel volgt ook de 6-0 als Timo een 1-2’tje met Kaj afrondt. Drie minuten voor rust is het Jasey die ervandoor gaat, met een uitstekende passeeractie de tegenstander naar adem laat happen en de 7-0 op het bord zet. Een pegel van Luuk gaat via de keepershanden maar net over voordat de scheidsrechter voor rust fluit.

IMG_20151028_195330664 151028 B5-Botmeubelen (small)In de rust geven de coaches aan zo door te blijven voetballen maar ook de verdedigende taken te blijven uitvoeren want de “0” staat nog op het bord. Luuk mag van coach Danny zijn panna’s beperken want daar hebben we er na 25 minuten spelen al genoeg van gezien. Eerste kans na rust is zowaar voor Bot maar het schot gaat voorlangs. In de eerstvolgende aanval is het Dai die goed doorzet en met een vlammend schot ook zijn doelpuntje meepikt, 8-0. Twee minuten later is het Timo die de bal maar weer eens onderschept en de bal op Kaj geeft die zijn directe tegenstander passeert en op het juiste moment naar Jasey speelt die de bal langs de keeper in het uiterste hoekje van het doel schiet, 9-0. Hovo blijft geconcentreerd en is op weg naar weer een grote overwinning. Nadat een solo van Dai in de kiem wordt gesmoord is het Rolf die een perfecte lange bal van Luuk doeltreffend afrondt en daarmee zijn we weer in de dubbele cijfers belandt, 10-0. Heel af en toe komt Bot er uit en is het Kaj die met een wanhoopsredding ten koste van een hoekschop de “0” probeert vast te houden. Halverwege de 2e helft wordt het 11-0 als opnieuw Luuk de bal op Rolf speelt die eenvoudig scoort en 11-0 op het scorebord brengt. Tja, en dan gebeurt het toch 10 minuten voor tijd, uit een counter weet Bot te scoren, 11-1. We staan te ver met z’n allen naar voren en dat komt doordat we te gretig zijn. Vanaf dat moment zijn we de regie in de wedstrijd kwijt. Nog geen twee minuten later is het uit een nieuwe counter 11-2. Daarna verhogen we de stand nog wel in 12-2 als Tygo de bal ver uitgooit op Kaj die de bal aanneemt, zich omdraait en de bal vol in de kruising schiet, 12-2. In de slotfase is het echter Bot, die nu weten hoe ze moeten scoren en dat ook doen, tot twee keer toe zelfs waardoor de eindstand 12-4 voor Hovo wordt. Geen taart, wel drie punten voor de B5 en daardoor blijven we met een 3e plaats in de Top-4 meedraaien.

Volgende week maandag spelen we tegen Avenhorn/K&S B2, de nummer 4 en dan zullen we moeten spelen zoals in de eerste 40 minuten van deze wedstrijd want Avenhorn heeft ook nog slechts één keer verloren, ook van Hovo B3.

Scoreverloop:
2. 1-0 Timo (Luuk), 3. 2-0 Kaj (-), 12. 3-0 Timo (Jasey), 17. 4-0 Rolf (-), 18. 5-0 Rolf (Kaj), 19. 6-0 Timo (Kaj), 22. Jasey (-), rust, 26. 8-0 Dai (-), 28. 9-0 Jasey (Kaj), 32. 10-0 Rolf (Luuk), 38. 11-0 Rolf (Luuk), 40. 11-1, 41. 11-2, 44. 12-2 Kaj (Tygo), 46. 12-3, 48. 12-4