Hovocubo vr. boeken goede overwinning in derby.

In een goed gevulde sporthal De Opgang moesten de vrouwen van Hovo aantreden tegen streekgenoot Biersteker/Plubos.

Voor keepster Nanouk Groentjes betekende dat een weerzien met haar oude teamgenoten en de eerste zag zij al na vijf seconden vrij voor haar neus opduiken.

Zo werd er begonnen aan een levendige openingsfase waarin de nog puntloze tegenstander zich zeker niet verstopte en in de eerste minuten zeker kansen kreeg.

Naar mate de eerste helft vorderde was het echter Hovo dat langzaam het betere van het spel kreeg.

Gesteund door een luidruchtig deel van het publiek kregen we de eerste kansen en nadat keepster Elisa Hartog al een aantal keren een doelpunt had voorkomen was het uiteindelijk Marjan Brouwer die met haar eerste treffer van het seizoen de verdiende 1 – 0 voorsprong voor Hovo op het bord schoot.

In het tweede deel van de eerste helft bleek de les uit de wedstrijd tegen Nieuw Roden door de speelsters van de thuisploeg goed geleerd te zijn, met veel beweging en veel inzet domineerde Hovo het spel en het was aan de keepster van de bezoekers te danken dat de wedstrijd niet in een vroeg stadium beslist werd.

Na een fraaie assist van Stefanie Gorter maakte Marjan Brouwer haar tweede van de avond en bracht daarmee Hovocubo voor het eerst dit seizoen opHovo-Biersteker 131115 6 (small) een voorsprong van twee doelpunten verschil.

Kort voor rust kwam Biersteker/Plubos terug in de wedstrijd door een treffer van Yentl Reinderts waardoor de tweede helft toch weer spannend leek te gaan worden.

Het verschil in ervaring en fysiek betekende echter een overwicht voor Hovo dat er uiteindelijk nog vrij lang over deed om de wedstrijd in het slot te gooien.

Na een aantal goede kansen waarbij vooral Stephanie Buitendam de keepster van de tegenstander op haar weg vond was het Stefanie Gorter die met een verrassend schot het verschil weer op twee doelpunten bracht.

Het verzet van Biersteker/Plubos leek gebroken en tot vreugde van haar fanclub lukte het ook Stephanie Buitendam om de keepster te passeren waarmee zij de stand op 4 – 1 bracht.

Terugkijkend op de wedstrijd kan je kritisch zijn en zeggen dat Hovo zichzelf vanavond meer had moeten belonen en een grotere uitslag had neer moeten zetten.

Aan de andere kant was dit een wereld van verschil met de vorige wedstrijd en ging er van alle speelsters continu dreiging uit.

Vooral de creativiteit en beweging waren pluspunten vanavond met als hoogtepunt het vijfde doelpunt van Hovo.

Eerst was het Bouchra Ait’lhou die met een subtiel balletje achter haar standbeen langs het doel net miste maar vlak voor tijd lukte het Marjan Brouwer met een vergelijkbare poging wel.

Met wederom Stefanie Gorter als aangever bepaalde zij de eindstand op 5 – 1 waarmee Hovocubo goede zaken op de ranglijst deed.

Het was meteen de laatste competitiewedstrijd van 2015, de volgende wedstrijd van de Hovovrouwen is pas op 18 december als de kwartfinale van de beker op het programma staat.

Met de mannen als “voorprogramma” belooft dat een heftig avondje Hovo te worden dus mis dat niet!

Selectie Hovocubo:

1. Mariel van de Geer 2. Jolanda Stam-Hart 5. Eke Wardenaar 6. Suzanna Deckers 8. Stephanie Buitendam 9. Bouchra Aitlhou 10. Stefanie Gorter 11. Melissa Janssen 12. Nanouk Groentjes 14. Marjan Brouwer

Lees hier de nabeschouwing op vrouwenvoetbalnederland.nl

Hoornse zaalvoetbalzeges

Bron Noord Hollands Dagblad (Westfriesland)

Vincent Schot

De zaal­voet­bal­lers van Ho­vo­cu­bo, Veer­huys en de Ho­vo­cu­bo vrou­wen heb­ben gis­ter­avond al­le­maal een zege ge­boekt. Re­spec­tie­ve­lijk zvv Vo­len­dam, zvv Urk en zvv Dans­school Bier­ste­ker/Plubos wer­den aan de ze­ge­kar ge­bon­den door de Hoorn­se ploe­gen.

De Ho­vo­cu­bo vrou­wen de­den gis­ter­avond wat zij moesten doen: de ploeg van Rudy Mon­den klop­te hek­ken­slui­ter Dans­school Bier­ste­ker/Plubos. Ook dit ging niet zon­der slag of stoot, ver­telt de trai­ner. ,,Plus­bos kamp­te lang met bles­su­res dit sei­zoen. Van­avond speel­den ze voor het eerst weer in de for­ma­tie van af­ge­lo­pen sei­zoen”, geeft hij hier­voor een re­den.

De re­cent van een zwan­ger­schap te­rug­ge­keer­de Ma­ri­an Brou­wer on­der­streep­te haar waar­de voor zijn ploeg door drie tref­fers te ma­ken. ,,Plubos zak­te voort­du­rend ver in om ver­vol­gens te coun­te­ren. Daar gin­gen we voor rust niet al­tijd goed mee om. Na de pau­ze wel. Toen zijn we ook bij­na niet meer in de pro­ble­men ge­weest. De laat­ste tref­fer van de wed­strijd was de fraai­ste. Ma­ri­an Brou­wer maak­te deze ach­ter haar stand­been langs.’’

Brouwer helpt Hovocubo aan winst tegen Biersteker/Plubos

Bron Noord Hollands Dagblad (Alkmaar)

Hoorn * Een 4-1 zege. Dat zou Nanouk Groentjes een mooie uitkomst vinden, zei ze voorafgaand aan de Noord-Hollandse derby in de vrouweneredivisie. De Heerhugowaardse keepster kreeg bijna gelijk. Met Hovocubo versloeg ze Biersteker/Plubos met 5-1.

De fusieclub kreeg genoeg kansen in Sporthal De Opgang, maar het was Hovocubo dat trefzekerder was en een 2-0 voorsprong nam. Beide doelpunten werden gemaakt door Marjan Brouwer., net als Groentjes een oude bekende voor de formatie van trainer Bert van Hemert. Brouwer werd in 2007 landskampioen met Biersteker. Groentjes hoefde zoals zij had gehoopt maar één tegentreffer te incasseren. Vlak voor rust maakte Yentl Reinderts 2-1. In de tweede helft liep Hovocubo door goals van Stefanie Gorter en Stephanie Buitendam uit naar 4-1. Het laatste woord was voor Brouwer die achter haar standbeen langs de eindstand op 5-1 bepaalde.

Foto’s: Ferry Hoks