Hovo verliest in hectische slotfase nipt van nummer 2 Wognum, 2-1 verlies.

Na de teleurstelling van vorige week hebben we op papier een zware wedstrijd in Wognum, de nummer 2 in de Topklasse. Door de blessures van Oscar, Tyrell, Kaj en Remco en de afwezigheid van Tijani die met Hovo 1 meespeelt zijn Joeri en Tom erbij. Met een aantal jonkies gaat coach Richard op de fiets naar Wognum.

Binnen de minuut is het de thuisploeg die gevaarlijk doorkomt en met een schot de keeperskwaliteiten van Tjerk uittest. De eerste paar minuten gaat het heen-en-weer, er is weinig krachtsverschil tussen de nummer 2 en 11. Na 5 minuten krijgt Hovo de eerste kans als Joeri op doel poeiert en de rebound door Tom hard maar over wordt geschoten. Echt heel veel kansen hebben beide ploegen niet in de eerste helft. Davy schiet naast en uit een voorzet van dezelfde Davy schiet Dave maar net over. In het 2e deel van de 1e helft krijgt Wognum de overhand en krijgt ook kansen. Tot twee keer toe redt Tjerk knap en verder gaat een schot over en kan na een mooie aanval een Wognum aanvaller net niet zijn been tegen de bal krijgen. Ruststand 0-0.

In de 2e helft is de eerste kans voor Hovo waarbij Dave na een voorzet van Jesper maar net naast schiet.  Wognum probeert via schoten de openingstreffer te maken maar de schoten zijn ongevaarlijk. De doelpunten zijn net als vorige week duur zo lijkt. Halverwege de tweede helft gooi Tjerk de bal naar Serkan, die de bal knap aanneemt, wegdraait maar het vizier net niet goed heeft afgesteld. De ervaring die Joeri en Tom meebrengen zorgt ervoor dat de wedstrijd gelijk op blijft gaan. Op het oog lijkt Wognum minder sterk dan tegenstanders die we eerder zijn tegen gekomen. Hovo krijgt ook in de 2e helft kansen via Tom (net naast) en Joeri (geblokt en tot hoekschop verwerkt). Serkan heeft nog een fraaie actie (panna) in huis en schiet de bal tegen de lat. Aan de andere kant is het Joeri die keeper Tjerk assisteert en een bal van de lijn afhaalt. Het lijkt op een 0-0 eindstand af te gaan totdat een hectische slotfase aanbreekt. Drie minuten voor tijd is het Wognum die de score eindelijk open breekt, 1-0. Coach Richard besluit met Robin als meevoetballende 5e speler de gelijkmaker te forceren.  De bal gaat snel rond en na goed rondspelen is binnen de minuut Serkan die de vrije man Dave vindt en die tekent voor de 1-1.  Het is op grond van de wedstrijd een verdiende gelijkmaker.  Richard wil Robin als 5e meevoetballende keeper opnieuw in het veld brengen maar wacht omdat Wognum balbezit heeft. Robin mag er snel opnieuw in omdat Wognum in de laatste minuut onverdiend de 2-1 maakt. Er zijn nog luttele seconden te spelen waarbij Joeri de bal nog tegen de lat schiet. Helaas trekken we aan het kortste eind en dat is écht heel zuur want een gelijkspel was meer dan verdiend geweest.