Derby blijft bijzonder

In een volgepakte Vredehof, de vroegere thuishaven van Hovocubo, kwam de kersverse winnaar van de Main Round G8 uit tegen de eeuwige concurrent binnen stadsgrenzen HV/Veerhuys.

Met Najib Taki aan het roer die een probleem in de seizoensstart voor onze stadsgenoten heeft opgelost wordt hard gewerkt aan een effectieve speelstijl om rol van betekenis te kunnen spelen. Al vroeg met meevoetballende keeper om ervoor te zorgen dat de druk op het doel van de tegenstander blijft. Hovocubo, die een prachtige, maar ook intensieve week achter de rug heeft had moeite om zijn eigen niveau te halen door met name slordig te zijn in de afwerking. De taktiek van Veerhuys wellicht effectief, maar niet aantrekkelijk.

Doelpuntenmakers waren: Soufian Charraoui, Karim Mossaoui en Hicham Aklalouch aan de kant van Hovocubo en Nigel Wijdenbosh, David Albert en Jorg Ooievaar aan de kant van de thuisclub.

Met een verschil in doelsaldo van één doelpunt neemt FC Eindhoven de koppositie over. Aankomende vrijdag wordt in een onderling duel uitgemaakt wie los komt van de nummer 2 op de ranglijst.

meer nieuws