Beste leden,

Sinds afgelopen zaterdag zijn de nieuwe maatregelen van de overheid ingegaan. Hierbij hebben alle binnensporten te maken met het uitvoeren van de Corona-check. Wij hebben gecommuniceerd met gemeente, KNVB en sporthal beheerder waar wij onze thuiswedstrijden spelen. En hieruit blijkt dat iedereen weer anders mee omgaat. De gemente Hoorn laat de uitvoering bij de verenigingen in overleg met de eigen sporthalbeheer. Maar ook worden veel wedstrijden in andere sporthallen en andere gemeentes gespeeld. En vooral dit laatste maakt het bijzonder gecompliceerd.

Wij kunnen als club heel moeilijk bij iedere wedstrijd over de diverse sporthallen met een scanner aanwezig zijn. Hiervoor zullen wij als Hovocubo als volgt ermee omgaan:

1. Zorg dat je alleen jouw wedstrijd (als speler of begeleiding of publiek) bezoekt wanneer je een geldige QR-code kunt laten zien (je bent of gevaccineerd of je bent hersteld van COVID-19 of je bent langs Testen Voor Toegang geweest). Het is je eigen verantwoordelijkheid dat je veilgheid voor je medemens waarborgt en je bent ook eventueel zelf verantwoordelijk voor eventuele sancties.

2. Als club zullen we zo veel als mogelijk bij wedstrijden aanwezig zijn voor een Coronacheck.

3. Mogelijk is de beheerder van de Sporthal die de Coronacheck uitvoert en je pas naar binnen laat wanneer je een Coronacheck kunt aantonen.

4. Bij wedstrijden van Hovocubo 1 zal standaard controle plaats vinden.

Bovenstaande geldt niet voor personen onder de 18 jaar en er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen Coronacheck te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, arbitrage, alle vrijwilligers. Dit geldt niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten bij binnenlocaties wel een Coronacheck tonen.

Wij hopen op begrip, ook wij als club kunnen gecontroleerd worden op naleving van de regels.

Voor iedereen hopen wij dat we snel dit virus onder controle hebben en dat wij spoedig weer als vanouds van onze dierbare sport kunnen genieten.

Met vriendelijke groet,

Bestuur zvv Hovocubo

meer nieuws