Hoge rapportcijfers voor Hovocubo

De lange rit naar Roermond zou beloond worden met een fraaie teamprestatie.
Zonder Amir Molkârâi die tegen de tegenstander van vanavond in september 2018 geblesseerd raakte en nog niet terug is en Youssef Makraou die vanaf volgende week de belasting mag gaan opvoeren en ook zonder Faisel Mellah die een schorsing moest uitzitten dicteerden de manschappen van Sander van Dijk met hoog tempo en solide balcirculatie. Tigers Roermond kon ook niet anders dan zich terug laten zakken en hopen op het beste.

De eerste gevaarlijke doelpoging was een afstandsschot van Yoshua St. Juste maar routinier Bence Meszaros wist de bal ternauwernood te keren.
De spaarzame kansen die de thuisploeg krijgt zijn afkomstig van snelle uitbraken maar Dave Stet staat zijn mannetje en weet deze telkens vakkundig te keren.
Pas in de achtste minuut wordt de dominantie van Hovocubo vertaald in een score. Een schot uit de tweede lijn van Mats Velseboer wordt nog lichtjes getoucheerd door een been, maar het kon niet voorkomen worden dat deze een doelpunt werd. En even later weet Yoshua St. Juste uit een afstandsschot te scoren. Met een voorsprong van twee doelpunten ging de ploeg rusten.

Zakaria Amrani helemaal terug na blessure scoort twee keer

In de tweede helft komt Hovocubo weer goed uit de startblokken en schiet Karim Mossaoui een kanonskogel tegen de paal. Toch wordt het even later 0-3 wanneer Zakaria Amrani namens Hovo voor een penalty mag aanleggen nadat de bal onreglementair met de hand binnen de cirkel was getoucheerd. Hij mist niet waarmee de score vergroot wordt.
Het hoge tempo van balcirculatie wordt volgehouden en wanneer Tigers toch aan de bal komt wordt door de roodhemden stevig gejaagd om deze te heroveren.
Toch moet Dave Stet een keer capituleren. Abdel Aziz redt de eer en maakt de enige goal van de thuisploeg. Zakaria Amrani weet met een fantastische individuele actie doelpunt nummer vier voor Hovocubo te maken.
In de laatste fase liet Hovo de teugels een beetje vieren waardoor Tigers Roermond meer wist aan te dringen, maar echt gevaarlijk werden ze niet.

Door deze overwinning komt Hovocubo op een gelijke puntenaantal (31) als FC Marlene en FC Eindhoven (met een wedstrijd minder) en is het spannend op de kop van de competitie.

Volgende week vindt de topwedstrijd en streekderby tegen FC Marlene plaats. De winnaar zal hele goede zaken doen inzake de hoge rang voor de PO. Plaats van handeling is Sporthal de Opgang en de aftrap is om 20.30 uur

Lees hier het verslag op Hoornsdagblad.nl

Lees hier het verslag op Eredivisiezaalvoetbal.nl

Hovocubo nu ook in Limburg de sterkste

Vorige week hervatte Hovocubo het seizoen met een zeer eenvoudige overwinning in de beker tegen Zeemacht. Gisteravond startte deel 2 van de competitie en gingen de manschappen van trainer Sander van Dijk op bezoek bij Tigers Roermond. De Limburgers blijken vooral thuis moeilijk te kloppen, maar Hovocubo beleefde een vrij eenvoudige avond. Het won knap met 1-4. Eerder won Hovocubo ook al in Hoorn vrij eenvoudig van Roermond Tigers.

,,Dit was één van onze beste wedstrijden van het seizoen. We hadden ze echt 35 minuten lang in de tang. Het leek af en toe gewoon wel een rondo”, sprak Van Dijk tevreden. Van Dijk moest het doen zonder Amir Molkarai, Faisel Mellah en Youssef Makraou, maar zag wel dat Zakaria Amrani na zijn blessure weer steeds beter begint te spelen. ,,Dat zag je ook bij de 1-4. Dat was de definitieve beslissing. Al zijn we nooit in de problemen geweest. De 1-3 was een spaarzame counter. Wij kregen echt enorm veel kansen. Ik zeg wel vaker dat we niet altijd effectief zijn voor de goal, maar nu hoor je mij niet klagen. We speelden namelijk echt goed. Tigers Roermond is ook absoluut geen slechte ploeg. Ze stonden voorafgaand aan het duel met ons niet voer niets vijfde”, vervolgde de trainer.

De voorsprong op de huidige nummer 5, Groene Ster, is nu tien punten. ,,We zijn nu wel zo’n beetje zeker van de play-offs. En dat betekent dat je iets relaxter kunt spelen de aankomende tijd.’’ Al zal Hovocubo volgende week vrijdag ongetwijfeld alles geven. Want dan staat in Hoorn de derby tegen FC Marlène op het programma. FC Marlène won eerder dit seizoen de spannende thuiswedstrijd met 3-2. ,,Dus dat wordt een mooi duel”, besloot Van Dijk.

Tigers Roermond-Hovocubo 1-4. Velseboer 0-1, St. Juste 0-2, Amrani 0-3, Amrani 1-4.

meer nieuws