Knappe prestatie voor kleine selectie

Vertrokken naar Veenendaal om geen strafpunten in mindering te krijgen en teruggekomen met één punt. Afgelopen woensdag moesten de mannen van Raoul Polnaja afreizen naar Veenendaal. Het belachelijke tijdstip (21.15 uur) midweeks met een reisafstand van uur en een kwartier rijden maakte dat er slechts vijf spelers beschikbaar waren. Door de jonge leeftijd van de meeste die nog schoolgaand zijn en de enkele routinier waarvan een wekker al om 4.00 uur gaat om tijdig bij de baas present te kunnen zijn waren hier debet aan. Wel aanwezig waren: Tjerk Thuring (hersteld van een langdurige blessure), Omar Zakri, Issam el Bakkali, Oscar van Beek en Ennio Mul. Geen wissels en evengoed nog een erge jonge samenstelling.

De angst vooraf om een pak slaag te krijgen bleek ongegrond. De Hovocubanen die aanwezig waren bleken over meer kwaliteit te beschikken dan de thuisploeg. Hoewel de groenhemden steeds weer frisse spelers op het veld konden zetten bleek de strijdlust van Hovocubo doorslaggevend voor de uitslag. Aangevoerd door Issam el Bakkali speelde Hovo deze wedstrijd op volwassen wijze. Hierbij beperkte Hovocubo zich niet tot verdedigen maar probeerde ook echt het spel te maken en tot scoringskasen te komen. Met name A-junior Oscar van Beek viel op door goede positionele keuzes te maken en zijn medespelers op scoringskansen te brengen. Heuvelrug kreeg even goed ook hun kansen, maar Tjerk Thuring hield heel knap zijn doel schoon.

Diep in de tweede helft leek het er even op dat Hovo door de hoeven zou zakken toen het toch op een 1-0 achterstand kwam. Maar bleef toch vechten en uit fraai combinatievoetbal wist Issam el Bakkali Ennio Mul bij de tweede paal te vinden die de meer dan verdiende gelijkmaker erin wist te prikken.

Om 01.00 uur was iedereen uiteindelijk weer thuis om een korte nacht te maken voor dat wekkers weer gaan. Maar wel blij met de punt die behaald werd.

meer nieuws