Hovocubo vr. spelen wedstrijd met twee gezichten.

Na een weekje rust was het weer tijd voor Hovo vrouwen on tour.
Met een meer dan luxe maar helaas matig gevulde bus ging het naar Leek waar de wedstrijd tegen mededebutant Nieuw Roden wachtte.
Ruim op tijd arriveerden we in een luxe kantine die de verwachtingen voor de arena zelf aardig opschroefde.
En hoe aardig we de tegenstander ook vinden, het veld viel iets tegen…een hoogtepunt voor de wedstrijd was het “lights out” bij de opkomst van de speelsters terwijl er een veld verder nog gespeeld werd.
Een handgemeen kon net aan voorkomen worden voor we aan de wedstrijd begonnen.
De tegenstander was goed bestudeerd in hun bekerwedstrijd tegen Zuidoost United waar Nieuw Roden verrassend sterk voor de dag kwam.
Hovo was dus voorbereid en stond goed, de eerste kans was voor Marjan Brouwer die op de keeper schoot.
Even later was het wel raak, op aangeven van Stefanie Gorter schoot Suzanna Deckers raak en gaf zo haar team een op dat moment verdiende voorsprong.
Het leek ook 0 – 2 te worden toen Melissa Janssen een vrije trap hard achter de keepster knalde maar deze treffer werd afgekeurd vanwege een (vermeende) overtreding van Bouchra Ait’lhou.
Hovocubo bleef de bovenliggende partij met nog een goede kans voor Stephanie Buitendam maar de beste was in de slotminuut voor Stefanie Gorter.
Met de tegenstander al even op vijf overtredingen was de arbitrage een paar keer mild geweest maar kon uiteindelijk toch niet om de zesde overtreding heen.
Dat betekende een trap van tien meter maar helaas ging deze uitgelezen mogelijkheid verloren, nog in dezelfde minuut kreeg dezelfde speelster de kans om alsnog te scoren maar nu ging de bal voorlangs.
Een 0 – 1 voorsprong dus bij rust met nauwelijks gevaar voor het doel van Nanouk Groentjes.
In de tweede helft zou alles anders zijn…
Waar Nieuw Roden zich vastbeet in de tegenstander was de beleving aan de kant van Hovocubo bijna volledig verdwenen.
Zonder voetballend tot grote kansen te komen groeide het overwicht van de tegenstander en het wachten was op de fout die tot een tegentreffer zou leiden.
Die viel uiteindelijk halverwege de helft toen er (weer) niet geluisterd werd naar het coachen vanaf de kant, de tegenstander voor je te houden betekent niet instappen maar dat blijkt niet altijd even makkelijk en de gelijkmaker kwam op naam van Jildau Huitema.
Hovocubo zakte in naar een bedenkelijk niveau, op een enkele uitzondering na bleken we niet in staat om de motivatie op te brengen tegen een tegenstander die het vooral van strijd moet hebben.
Nu was het vooral Nieuw Roden dat aanspraak mocht maken op de overwinning daarbij geholpen door een matig acterend Hovocubo.
Pas in de slotfase lukt het Hovo weer om voor het doel van de tegenstander te komen met de mooiste kans vlak voor tijd voor de beste vrouw aan onze kant Suzanna Deckers die de bal vanuit de lucht in één keer op haar schoen neemt maar de bal net naast ziet gaan.
Bij de staf gemende gevoelens van berusting en boosheid.
Duidelijk is dat met de derby tegen Biersteker/Plubos en een kwartfinale voor de beker in aantocht, de laatste wedstrijd in een ongetwijfeld drukke sporthal De Opgang, er uit een ander vaatje getapt zal moeten worden om een acceptabele prestatie neer te zetten!

Statistieken:

0 – 1 Suzanna Deckers
1 – 1 Jildau Huitema

Selectie Hovocubo:

1. Mariel van de Geer 5. Eke Wardenaar 6. Suzanna Deckers 8. Stephanie Buitendam 9. Bouchra Aitlhou 10. Stefanie Gorter 11. Melissa Janssen 12. Nanouk Groentjes 14. Marjan Brouwer 15. Sarah Grooteman

Vrouwen Hovocubo laten punten liggen

Bron: Noord Hollands Dagblad

Hoorn * De zaalvoetbalsters van Hovocubo hebben gisteravond niet voor het eerst dit seizoen door eigen toedoen punten laten liggen. In het Groningse Leek werd het 1-1 tegen Nieuw Roden. “Dat heeft niets met techniek te maken of niets met tactiek. Het komt puur doordat we verzuimen om gemaakte afspraken na te komen”., zei trainer Rudy Monden na afloop. “Voor rust zetten wij goed druk. Dat leverde kansen op en resulteerde in een doelpunt van Suzanne Deckers. Dan weet je dat de tegenstander na rust jou vroeg onder druk gaat zetten. Daar moet je je dan tegen wapenen. Dus maakten we daar in de kleedkamer afspraken over met elkaar. We beginnen weer en doen het gewoon niet.”

En dus zag hij de Groningers langszij komen bij zijn ploeg. Met nog ongeveer twintig seconden op de klok kreeg Hovocubo de kans om het duel alsnog te beslissen. “Suzanne (Deckers, red.) ging alleen op hun keepster af, maar schoot nu net naast.