Zaalvoetballers gaan onderuit

(Bron: Noord Hollands Dagblad)

Alcorcon * Het nederlands zaalvoetbalteam heeft gisteravond de oefeninterland tetgen Spanje ter voorbereiding op het EK, dat volgende week in Antwerpen begint, met 6-0 verloren. Toch kan Oranje terugzien op een goede wedstrijd in Alcorcon. De ploeg van bondscoach Marcel Loosveld kreeg in de eerste helft aardige kansen (Mo Attaibi en Jamal El Ghannouti) en stond bij rust slechts 2-0 achter tegen de regerend wereldkampioen. Doelman Pieter Grimmelius koesterde die stand na de hervatting geruime tijd met een aantal reddingen. Tegen de spaanse sterspeler Fernando had ook hij geen verweer. De uitblinker bracht het publiek in vervoering door zo ongeveer in z’n eentje de marge te verdrievoudigen.

Zaalvoetbalteam verliest van Spanje

(Bron: KNVB)

22-01-14 22:48
Door :

Het Nederlands zaalvoetbalteam heeft de laatste oefenwedstrijd voor de start van het EK – van 28 januari tot 8 februari in Antwerpen – verloren. In Spanje was het gastland en regerend Europees kampioen met 6-0 te sterk.

De laatste test richting het Europees kampioenschap werd gespeeld in Alcorcon. Daar begon de ploeg van bondscoach Marcel Loosveld goed aan de wedstrijd, maar keek het toch al snel tegen een 1-0 achterstand aan. Na een prachtige aanval was het zelfs na negen minuten al 2-0. Oranje speelde goed en geconcentreerd en kreeg via Mo Attaibi en Jamal El Ghannouti goede mogelijkheden op de 2-1.

In de tweede helft schroefden de Spanjaarden het tempo op, maar voorkwam een uitstekend keepende Pieter Grimmelius een grotere achterstand. Later moest hij toch buigen: 3-0. Hierna ging het hard. Twee minuten later maakte sterspeler Fernandao er 4-0 van. En weer vijf minuten later stond het zelfs 6-0.

Uitslag aan de zware kant

Bondscoach Marcel Loosveld: ,,De uitslag is wat aan de zware kant. Over de eerste helft ben ik tevreden. We maakten wat foutjes, waardoor de Spanjaarden wisten te scoren. Maar verder voetbalden we goed mee. Na rust schakelde Spanje een tandje bij en kregen we het nóg moeilijker.’’

Nederland oefende in aanloop naar het EK bewust tegen een opponent van wereldklasse. ,,We zijn de ultieme test aangegaan. We hadden ook de gemakkelijke weg kunnen kiezen, maar we wilden een brug maken richting de eerst EK-wedstrijd tegen Rusland. Dat is ook een team van absolute wereldklasse. We weten dus dat we aan de bak moeten.’’

Moeten wat tandjes bij

Loosveld vervolgt: ,,Er moeten bij ons wat tandjes bij, dat is duidelijk. Angst voor Rusland? Nee, zeker niet. Dat is weer een andere ploeg. Ik verwacht dat we tegen de Russen wat meer aan voetballen toekomen.’’

Het Nederlands team reist zondag af naar Antwerpen. Daar speelt het op dinsdag 28 januari haar eerste EK-duel. Tegenstander is dan Rusland. Twee dagen later speelt de equipe van Loosveld tegen Portugal.